Svatojánská noc na hradě Hukvaldy: Čekají vás rytíři a ohňová show!

Svatojánská noc na hradě Hukvaldy: Čekají vás rytíři a ohňová show!

Tisk

letak hukvaldyHukvaldský hrad v Moravskoslezském kraji láká své návštěvníky během celé letní sezóny spoustou zajímavých akcí. V nejbližší době se můžete těšit na Svatojánskou noc a probíhající Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, dále v průběhu léta na akce se sokolníky, zbojníky, obléhání hradu nebo strašidla.

 

Pokaždé, co se vypravím na hrad a projdu si oboru s daňky, muflony i divočáky, potěším své oko majestátnými buky s honosným kořenovým systémem a báječnou vyhlídkou pod hradem, ocitnu se ve světě romantické minulosti a nasávám vůni starých hradních zdí. Možná si říkáte, že na Hukvaldech o víkendu zase bude plno a nebudete mít kde zaparkovat, všude bude plno halasu, dětského křiku a žíznivých pejsků na vodítku. Na hradě to prostě žije a téměř každý víkend se můžete přijít podívat na některou z akcí s pestrým programem pro malé i velké. Ovšem nikomu to nebrání zajít si sem třeba v týdnu dopoledne s knihou nebo jen tak posedět na vyhlídce Leoše Janáčka, zameditovat si, popřemýšlet o životě a odpočinout si od starostí všedních dní. 

V pátek 21. 6. proběhne na hradě skvělá akce Svatojánská noc za doprovodu dobové hudby, rytířských soubojů a ohňové show. Otevírací doba hradu bude prodloužena až do 22:30. Pokud ještě nemáte plány na víkend, přijďte se pobavit a prožít nezapomenutelnou kouzelnou noc, ať už o samotě, s přáteli, ve dvou nebo s rodinou a dětmi! 

letak hukvaldy


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Poslední na seznamu

posledni na seznamu200V říjnu 2020 vyšla pod hlavičkou nakladatelství Grada drsná krimi od autorské dvojice Petera Nyströma a Petera Mohlina Poslední na seznamu. Jedná se o první díl série Agent John Adderley a rozhodně má něco do sebe!

...

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

Celý život. Kronika 20. století a alpského údolí z pohledu jednoho muže

A Whole Life04Andreas vyrůstá na začátku 20. století s násilnickým strýcem na farmě v alpském údolí. Prožije dětství plné brutality a tvrdé práce, v osmnácti letech ale najde odvahu opustit svého utlačovatele. I když jej strýc částečně zmrz...