V Jesenici před Vánocemi zazpívali Zagorová, Rezek i Petra Janů

V Jesenici před Vánocemi zazpívali Zagorová, Rezek i Petra Janů

Tisk

KOncert 2V Jesenici u Prahy se před Vánocemi konal koncert Hany Zagorové a Petra Rezka. Oba zpěváci ukázali, že to stále umí roztočit. Publikum v jesenickém kulturním domě několikrát tleskalo vestoje. Zazněly nejen společné duety Duhová víla či Ta pusa je tvá, ale i plno sólových šlágrů.


První půlka patřila Petru Rezkovi, zazpíval hity Kino Gloria, Přátelství je někdy víc než láska nebo Prší krásně. I když jistě mnozí písničky dlouhé neslyšeli, okamžitě jim naskočily a pobrukovali si. Petr Rezek nejen zpíval, ale i skákal jak za mlada, ve směsi rockenrolů dokonce zavzpomínal na hudbu, kterou mu jako malému máma pouštěla z tranzistoráku.

Koncert 3

Foto: Jana Vidímová

Hana Zagorová vystřihla nejen své starší hity jako Spěchám, Proč ti na tom tak záleží, Nápad nebo směs obsahující Bludičku Julii i Biograf láska, ale i písničky novější - Je naprosto nezbytné či Za každou chvíli s tebou platím (i ve znakové řeči) z dílny Jiřího Březíka nebo Já nemám strach Marka Ztraceného z nového stejnojemnného alba. Koncert se konal s podporou města, zúčastnila se jej i jesenická radní pro kulturu Jana Vidímová, která si výkon i atmosféru moc pochvalovala.

koncert 1

Foto: FB Petry Janů

Stejně jako koncert, který se uskutečnil nedlouho předtím - benefiční koncert Petry Janů a skupiny Amsterdam. Výtěžek benefičního koncertu je určen Pavle Habrdové ze Zdiměřic, na pořízení příslušenství k mechanickému invalidnímu vozíku – přídavnému elektropohonu. I Petra Janů ukázala, že jí to stále zpívá jako za mlada. Navíc se skupinou Amsterdam, kdy "oprášila" i některé písně ze svých rockových začátků, k nimž hudbu napsal Otta Petřina, vyloženě omládla.



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Připomeňte si, jak to bylo u nás s aférou Dieselgate

pravnik 200V nakladatelství Brána vyšla další kniha Martina Kodýdka, tentokrát nazvaná Právník a ověnčená podtitulem Aféra Dieselgate v Česku.

...

Divadlo

„Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť.“

masaryk stefanik 200Městské divadlo Zlín chtělo oslavit letošní významné výročí 100 let vzniku Československa originálně a velkolepě a také tak, aby se nejednalo o jednorázovou akci. Pustili se tedy do spolupráce s Divadlem Aréna Bratislava a za...

Film

Neutěšená situace ve společnosti Krátký film Praha

kratky film200Skupina umělců z Akademie výtvarných umění upozornila v uplynulých dnech prostřednictvím médií, petice i dokumentů na situaci v akciové společnosti Krátký film Praha, žádají ministerstvo kultury, aby konalo. V interpelaci na ministra kultury...