Nové knihkupectví a infocentrum NPÚ

Nové knihkupectví a infocentrum NPÚ

Tisk

Infocentrum 200Své první informační centrum v Česku v Praze otevřel Národní památkový ústav (NPÚ). Chce tak mimo jiné podpořit zájem o návštěvu hradů, zámků nebo skanzenů, které má NPÚ ve své správě.

Lidé v centru najdou také informace o kulturních akcích, které pořádá Národní památkový ústav. Najdou tam i aktuální informace o otevírací době jednotlivých památek. V centru si lidé mohou také koupit knihy o památkách. Pracovníci NPÚ připravují i spuštění elektronického obchodu a do budoucna taktéž on-line prodej vstupenek na památky i na doprovodné kulturní akce.

       Infocentrum1        

Úroveň návštěvnosti českých památek se v minulých sezónách střídala. Někde rostla, jinde zájem upadal. Nejčastěji lidé jezdí na Karlštejn, Konopiště a na hrad a zámek Český Krumlov.    

    Infocentrum2                                                                      

Podle vedení NPÚ ústav zatím postrádal místo, kde by návštěvníci mohli získat nejen aktuální informace z památek ve správě NPÚ, ale především výstupy z rozsáhlé a společensky nezastupitelné odborné činnosti ústavu v podobě jeho publikací a periodik. Dosud je bylo možné získat pouze na jednotlivých územních odborných pracovištích NPÚ.         

  Infocentrum3                                                                 

Otevírací doba infocentra: pondělí až pátek: 10–18 hodin, sobota: 9–13 hodin.                    

Kontakt: NPÚ, ÚOP v hl. m. Praze, Na Perštýně 12, Praha 1 – Staré Město, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Infocentrum4

www.npu.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zdeněk Hanka vydal novou knihu Střípek malachitu Zdeněk Hanka vydal novou knihu Střípek malachitu

ZH200Zdeněk Hanka (*1956) je český spisovatel a lékař žijící od roku 1999 v Kanadě. Debutoval v roce 1989 sbírkou čtyř povídek z lékařského prostředí Lék pod kůží. Dále je autorem próz Kavárna, Platina,Partitura pro srdce, Hedvábný ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

I smrt může být uměleckým dílem

smrt jako umeni 200V nakladatelství Metafora vyšel první díl nové detektivní série Policajtka a mystik s názvem Smrt jako umění.

 

...

Divadlo

Švandovo divadlo chystá Srpnové světlo, příběh absolutní lásky. Režisérem novinky bude sám autor Martin Františák

srpnove svetlo 200Srpnové světlo, novou českou hru renomovaného divadelníka Martina Františáka, uvede 24. září ve světové premiéře pražské Švandovo divadlo. Poetický příběh lásky s prvky thrilleru vypráví o neobvyklém milostném čtyřúhelníku lidí žijící...

Film

Mezinárodně oceňovaná loutková pohádka Malý Pán se dočká pokračování. V kinech se objeví v prosinci

maly pan 200Oblíbený loutkový film na motivy úspěšné knihy Velká cesta Malého Pána od Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha se v letošním roce dočká pokračování. První díl sklízel ocenění na českých i zahraničních festivalech. Snímek o dalších dobrodružstvích Malého...