Všechny cesty vedly na Holiday World

Všechny cesty vedly na Holiday World

Tisk

 

Holiday 200Veletrh cestovního ruchu Holiday World, který se konal koncem února na pražském Výstavišti, je nejvýznamnější akci svého druhu nejen u nás, ale i ve středoevropském regionu. Letos v polovině února se konal 24. ročník.

 


České regiony – seznamte se prosím                                                                                                

Návštěvníci veletrhu mohli prostřednictvím expozic téměř všech krajů České republiky procestovat celou naši zemi a najít zajímavé tipy na dovolenou a možnosti aktivního trávení volného času. Mezi největší domácí vystavovatele patřily Jihočeská centrála cestovního ruchu, Ústecký a Liberecký kraj.  Na veletrhu se představili také lázeňští vystavovatelé pod patronací Svazu léčebných lázní ČR. 


 Holiday3                                                                                                                                          

Inspirace s vůní exotiky                                                                                                               

Holiday World je již tradičně inspirací pro zahraniční dovolenou. Kromě evropských zemí a regionu Středomoří mohli zájemci načerpat informace o  takových exotických destinacích jako je Thajsko, Malajsie, Indonésie, Dominikánská republika, Kuba, Tchaj-wan, Jamajka, Salvador, Etiopie, Indie a další země. Svou veletržní premiéru měla na veletrhu Kostarika; poprvé se představila také Albánie. K největším zahraničním vystavovatelům patřilo již tradičně Slovensko a Turecko, atraktivní expozici nabídlo také Sasko. 

  Holiday1                                                                                                        

Atraktivní doprovodný program                                                                                                                          

Vyhledávanou součástí veletrhu je víkendová přehlídka autogramiád, vystoupení cestovatelů a prezentace jejich nových dobrodružství, premiér nových filmů i cestovatelských výstav fotografií WorldFilm. Návštěvníci tak měli jedinečnou příležitost setkat se oblíbenými osobnostmi živě a cestovat s nimi po světě. Muzeum Karla Zemana představilo v rámci veletrhu hned několik novinek. Tou první byla nová programová nabídka Praha filmová, která umožnila návštěvníkům i stálým obyvatelům metropole poznat a zažít její krásu ve filmovém duchu. Druhou novinkou byl zbrusu nový foto trik, který   obohatí stávající expozici muzea na Karla Zemana Malé Straně.

Holiday4


Foto: autor


www.incheba.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Anežkou Rusevovou

rusevova 200Anežka Rusevová je česká herečka, která už má za sebou účinkování v několika divadleních hrách i televizních pořadech. Pamatovat si ji můžete například ze seriálů jako Kriminálka Anděl, Ulice, Ohnivý kuře nebo Expozitura. V našem rozhovoru se doz...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Připomeňte si seriál Hra o trůny

Hra o truny-Mytologie 200V nakladatelství Jota vyšla kniha francouzského spisovatele Gwendala Fossoise s názvem Hra o trůny. Mytologie.

 

...

Divadlo

Koule – skvělá rozhlasová hra
ImageKoule je opravdu silná rozhlasová hra. Myslím, že se od ní málokdo odtrhne, že skoro každý ji vyslechne až do konce, i když spousta replik mu nebude po chuti. Když posloucháte Pavlu Tomicovou v roli Mileny, máte chu...

Film

Herec Lukáš Vaculík se představí v rodinné komedii „Tady hlídáme my“

tady hlidame my 200Nová rodinná komedie režiséra a scénáristy Juraje Šajmoviče, TADY HLÍDÁME MY (2021), byla slavnostně uvedena v předpremiéře na 53. Filmovém a televizním festivalu OTY HOFMANA. V hlavních rolích se představí Lukáš Vaculík, Jitka Jež...