V Ústí nad Labem oslaví příchod adventu vánočními trhy v muzeu a kluzištěm v centru města

V Ústí nad Labem oslaví příchod adventu vánočními trhy v muzeu a kluzištěm v centru města

Tisk

trhy200Je to k neuvěření, ale tuto neděli – 29. listopadu – už budeme zapalovat první svíčku na adventním věnci. Pokud Vás zatím sváteční nálada míjí, zajeďte do Ústí Labem. První adventní víkend, a zvláště v sobotu 28. listopadu, tady bude pořádně živo. Na své si přijdou milovníci tradic a rukodělných výrobků, i lidé holdující sportu.

 


Den můžete začít v městském muzeu, ve kterém v 9 hodin startují v pořadí už páté Adventní trhy. Největší akce měsíce listopadu a jedna z nejočekávanějších letošních muzejních akcí vůbec, nabídne pro každého něco.

trhy v muzeu1

Trhy probíhají na muzejním nádvoří i ve vnitřních prostorech a to až do 17 hodin. Koupit si zde můžete ručně vyráběnou keramiku, mýdla, bytové dekorace, výrobky z ručního papíru, šperky, koření, čaje, medovinu, vánoční pečivo, i sušené ovoce a přírodní kosmetiku. Chybět nebudou ani knihy a výrobky místních dobročinných organizací. Vstupné na trhy je zdarma. Pro děti bude v muzejním ateliéru připravena výtvarná dílna, ve které se mohou nejen zabavit, ale také si pod odborným dohledem vyrobit pěknou vánoční dekoraci.

trhy v muzeu3


A po návštěvě trhů můžete zamířit na ústecké Kostelní náměstí, na kterém bude ve 14 hodin slavnostně zprovozněno veřejné kluziště. Ledová plocha se do centra města vrací po deseti letech a zabruslit si zde můžete až do 2. ledna. Kluziště bude v provozu každý den od 10 do 20 hodin a v jeho bezprostřední blízkosti je zajištěn prodej občerstvení i půjčovna bruslí.

trhy v muzeu4


Více informací zájemci najdou na www.muzeumusti.cz  a na www.usteckevanoce.cz .


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

M. Nasir KHAN z Bali: Šperky z kokosu, perleti i plodů keřů

sperky200Šperky pro něj znamenají celoživotní zálibu, možnost realizovat se, dává do nich pozitivní energii. Ve svém obchodě na ostrově Bali nabízí M. Nasir Khan stovky originálních šperků, včetně extravagantních mohutných náhrdelníků. Všechny navrhuje a vyráb...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Sedm statečných putuje za záchranou do Říma

bohove perexBýt polobohem není vůbec lehké poslání. Je to dar, který se rychle mění v nesnesitelné břímě. Zvlášť když každým dnem usilují o život polobohů ty nejhorší nestvůry vyvržené ze samotného lůna Tartaru. Děti narozené smrtelníkovi a Bohovi sídlícím...

Divadlo

Letní shakespearovské slavnosti: „Budem hrát zas. A pořád víc.“

shakespearovske slavnosti 200Letní shakespearovské slavnosti zahájí předprodej do Prahy, Brna a Ostravy ve středu 3. června v 10:00. Vstupenky bude možné zakoupit na stránkách festivalu www.shakespeare.cz a nově v síti Ticketmaster.

...

Film

Trochu jiný pohled na filmy

oscarNač se neustále hnát do kin za novinkami, když existuje spousta filmů, které nejsou známé a ani příliš neoplývají hvězdným obsazením, a přitom dokážou člověka zasáhnout daleko více, než všude propagované „trháky“! Říkáte si občas po zhlédnutí filmu, co na n...