Pátý ročník soutěže opět obohatí turistickou sezónu

Pátý ročník soutěže opět obohatí turistickou sezónu

Tisk

UNESCO200Soutěž pro návštěvníky českých a moravských památek UNESCO byla spuštěna na jaře roku 2012 při příležitosti dvacátého výročí od zápisu prvních českých památek na Seznam UNESCO.

 

Se soutěží úzce souvisí i vznik Společnosti přátel památek UNESCO s názvem UNES&CO. Členem Společnosti UNES&CO. Se zájemci mohou stát zdarma. Stačí se zaregistrovat na www.unesco-czech.cz . Na zadanou mailovou adresu pak dorazí osobní hrací karta. Pokud navštívíte do konce roku minimálně tři města UNESCO z celkových dvanácti a získáte v informačním centru razítko do příslušného hracího pole, máte vyhráno. Poté stačí hrací kartu naskenovat a vložit do systému (případně poslat poštou či e-mailem) a stáváte se VIP členem UNES&CO.   

UNESCO3

            

Členství s sebou nese automatické zaslání klubového odznaku a zařazení do losování o zajímavé ceny. VIP členové získávají zároveň 10% slevu v e-shopu na www.unesco-czech.cz

UNESCO4

 

Všichni členové UNES&CO. naleznou na začátku každého měsíce ve svých e-mailových schránkách newsletter s aktuálními informacemi a pozvánkami na akce do všech měst UNESCO.
 
ilustrační foto autor, www.unesco-czech.cz 


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s maliarkou Stanislavou Habšudovou

Stanislava Habsudova 200Stanislava Habšudová sa narodila v Ilave a po svojich štúdiách a životných skúsenostiach sa rozhodla skombinovať fotografiu, maľbu a kováčske zručnosti a prácu so sklom jednotný celok. Každá jedna z tý...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Byerley Turk: napínavý příběh koně

plnokrevnik perexVšichni, kdo se zajímají o koňské dostihy a chov koní plemene anglický plnokrevník, znají pojem „věčné trio“. Jedná se o tři hřebce, kteří jsou zakladateli tohoto nejrychlejšího koňského plemene. Jedním z těch tří, jejichž krev koluje i v...

Divadlo

Kočka na rozpálené plechové střeše
ImageLáska, hádky, chtivost, závist, nemoc, alkohol – život? Nadčasovou divadelní hru si tentokrát rozebralo Divadlo Šumperk pod režijním vedením Petra Štindla.
...

Film

Olga Sommerová natáčí film o rockerovi a politikovi Michaelu Kocábovi. Do kin zamíří v příštím roce

kocab 200Přední česká dokumentaristka Olga Sommerová už má na svém kontě mimo jiné filmy o osudech Marty Kubišové, Jiřího Suchého, Věry Čáslavské a Soni Červené. Nyní svou filmografii nově rozšíří také o dramatický životní příběh muzikanta a politika Michaela...