Naše fotoreportáž: Muzeum oslavilo 135. výročí

Naše fotoreportáž: Muzeum oslavilo 135. výročí

Tisk

Muzeum200Hlavní budova Muzea hlavního města Prahy se stala první říjnovou neděli dějištěm oslav 135. výročí založení muzea.

 

 

 

Na programu byly komentované prohlídky, divadelní představení, hra o ceny, ale i workshopy. Hlavní budova muzea byla otevřena zdarma. Návštěvníci si mohli prohlédnout stálé expozice a příležitostné výstavy.                                                                                                                                                                                                                                                              

Pro děti s rodiči připravili pořadatelé etapovou hru, která je provedla stálými expozicemi muzea, ale i divadelní představení.

Muzeum bylo založeno v roce 1881. Novorenesanční budova muzea na pražské Florenci představuje sbírky, mapující historii hlavního města. Sbírky jsou zaměřeny prakticky na každé historické období.

 

Muzeum1

Muzeum2

Muzeum3

Muzeum4


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Honzou Vedralem o crowdfundingové kampani Headlineru

1 titulka-marpo-300x400Hudební magazín Headliner je na české scéně určitým unikátem. Navazuje totiž na kvalitní tištěné časopisy, ale v jeho stránkách si můžete listovat digitálně. Navíc velice často nabízí exklusivní obsah, který nik...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Válečné lodě a námořní strategie v rukou žen

Pisen more perexV knize Píseň moře autorka poutavě a s hlubokou znalostí reálií líčí příběh dívky Victory, která je zároveň lodí Victory. Právě na její palubě porazil britský námořní vojevůdce, admirál Horatio Nelson, v roce 1805 francouzské loďstvo v...

Divadlo

Kouzelný rodinný muzikál podle knihy Roalda Dahla

Matilda200V roce 1988 vydal hvězdný anglický romanopisec Roald Dahl knihu, která se vedle jeho dalších dětských knížek jmenuje vlastně obyčejně. Posuďte sami: Jakub a obří broskev, Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák – a Matilda. Příběh malé hol...

Film

Kozímu příběhu nepomohl ani sýr

kozi pribeh se syremPřed čtyřmi roky natočil Jan Tománek Kozí příběh - pověsti ze staré Prahy a kolem nerozlučných protagonistů, Kuby a jeho mluvící kozy (ale nikoli tak užvaněné jako osel ve Shrekovi), rozvinul napínavé ...