Cestou necestou Neznámou zemí

Cestou necestou Neznámou zemí

Tisk

altVe dnech 16. až 27. dubna 2012 provoní Zlín dálky. Uskuteční se již 16. ročník festivalu Neznámá země, festivalu cestování, sbližování a poznávání kultur.

 

 

 

Návštěvník nechť počítá s tím, že nebude vědět kam dřív a možná svede tuhý boj s nutkáním se rozkrájet. Jako nejlepší řešení se jeví zjistit si nejkratší cesty mezi Alternativou - kulturním institutem, Café R 21 v Baťově mrakodrapu, náměstím Míru, Galerií Art&Books.

alt

A kvůli komu a čemu hrozí nestíhačka? Kvůli výstavě fotografií Lubomíra Pospěcha Krajinou Bílých Karpat. Kvůli vyprávění Lenky Klicperové o cestách po Kurdistánu, Iráku a Afghánistánu. Kvůli cestopisům Trabantem Hedvábnou stezkou a Návrat na Rapa Nui. Kvůli projekcím soutěžních dokumentů filmové soutěže festivalu. Kvůli koncertu kapel Ukulele Orchestra jako Brno a Čankišou. Kvůli... program a podrobné informace ať si případný zájemce laskavě nastuduje na www.neznamazeme.cz.


Neznámá země
Datum a místo konání: 16. - 27.dubna 2012, Zlín
Pořadatel: Sdružení pro cestopisnou dokumentaci Camera Incognita

Zdroj foto: neznamazeme.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha-Klánovice


brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Román Na viděnou v Havaně mě nadchnul a zasáhnul

Na videnou v Havane200Chanel Cleetonová je autorkou knihy Na viděnou v Havaně, která vyšla v nakladatelství JOTA. Její jméno si podle mě rozhodně musíte zapamatovat!

 

...

Divadlo

Osmý ročník Pernštejnlove startuje předprodej a láká na Robina Ferra nebo Válku Roseových v podání Divadla Tramtarie

pernstejnlove-200Na pět červencových dnů od 25. do 29. července se Zámek Pardubice a jeho nádvoří, parkán i valy stanou dějištěm 8. ročníku divadelního festivalu pod širým nebem Pernštejnlove. I letos láká na řadu kvalitních divadelních představení, kte...

Film

Šimon a Matouš nikdy nezestárnou a budou bavit ještě mnoho generací

Film Šimon a Matouš jedou na riviéru (1975) byl ve své době velmi populární a podepsal se na duši nejednoho malého rváče. Proč je mlácení a urážení lidí taková legrace, těžko říci. Oba hrdinové totiž narazí na šéfy mafie, kteří jsou sice mocní a n...