Bratislava pre všetkých

Bratislava pre všetkých

Tisk

Bratislava200Pri spomienke na historické výsady mesta – pridelenie mestských práv sa Bratislava opäť otvára občanom a turistickým návštevníkom. V rámci svojho desiateho výročia ponúkne deťom aj dospelým od 18. do 21. apríla bohatý program. V rámci programu prezentujú udalosti, život a atmosféru hlavného mesta v období jej mladosti, ale i dozrievania zviditeľnia výstavami a diskusiami najmä v Múzeu mesta Bratislavy a v priestoroch mestskej galérie. Pripomenú nám prvú korunováciu v meste a zlatý vek Bratislavy v minulosti. Pre mladších sú tu rozprávky, detské súťaže. Najviac ich ale poteší návšteva zoologickej záhrady.

Celý program je zadarmo a preto, sa odporúča nechať svojich štvorkolesových tátošov doma. Len ťažko by ste hľadali miesto na parkovanie. Pri krásnom slnečnom počasí sa na rôznorodých akciách stretnú masy ľudí, preto je lepšie chodiť na akcie včas a niekde aj oveľa skôr. Nezabudnite sa obrniť aj obrovskou dávkou trpezlivosti, najmä pred dlhšími čakaniami pred vstupmi a správne si rozvrhnúť čas, aby ste navštívili všetko, čo ste si naplánovali.

Bratislava

Bratislavská samospráva pred desiatimi rokmi sviatok obnovila – nadviazala na tradíciu osláv a otvorila dvere svojim obyvateľom. Z podujatia Bratislavy pre všetkých sa stali dni radosti a vzájomného spoznávania mesta a jej obyvateľov, ale i dni spoznávania mestských inštitúcií. Sú to chvíle, keď prenikáme do histórie starých súvislostí, priestorov a predmetov Bratislavy. Zároveň je to čas na poznanie novej kreativity bratislavských organizácií a noviniek mesta. Mestský sviatok - podujatie Dni otvorených dverí v roku 2013 dovŕši desať rokov. Naša jubilantka Bratislava existuje už dvadsať rokov v pozícii hlavného mesta.

bratislava zoo


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zavzpomínejte na ikonu spirituálů Evu Olmerovou

200 olmerovaOrganizátoři akce Festival Evy Olmerové zvou všechny, kteří Evu Olmerovou měli a mají rádi, protože si tu vzpomínku zaslouží a splácíme jí tím dluh, protože společnost se k ní ve své době zachovala macešsky. Více přiblížil Martin Arden v to...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Jak se vyvíjela česká literatura

ceska literatura perexO dějinách české literatury (ale také divadla, hudby, výtvarnictví…) vycházejí více či méně objemné svazky po více než dvě staletí. Jedině nejmladší filmové umění dosud na své souhrnné zpracování dosud čeká, ačkoli pr...

Divadlo

Slam poetry: Básníci do ringu!

slam poetry plakatek200Již ve čtvrtek 7. února se po osmé v pražském klubu Rock Café uskuteční exhibice českého slamu. První letošní velká akce přivítá mistra loňského roku i zahraničního hosta. Startuje se úderem...

Film

Příběh kmotra se netýká jen jednoho konkrétního případu

200filmUž dříve čeští filmaři, inspirováni skutečnými událostmi, učinili protagonistou svých filmů zločince (připomenu aspoň Sametové vrahy a Kajínka), a přitom se zjevně pokoušeli čerpat z poetiky amerických thrillerů. Takže leckdy převáží výrazová expresivi...