Carun Pharmacy otevře největší konopné lázně ve střední Evropě

Carun Pharmacy otevře největší konopné lázně ve střední Evropě

Tisk

Carun-200Česko bude mít od letošního srpna největší konopné lázně ve středoevropském regionu. Za jejich provozem bude stát tuzemská společnost Carun Pharmacy, výrobce populárních konopných výrobků značky Carun, mezi které patří například konopná mast s výtažkem z celých rostlin konopí. Péči bude společnost Carun Pharmacy zajišťovat v hotelu Bobík ve Volarech v jižních Čechách. Zahrnovat bude nejen konopné procedury, ale i stravu na bázi konopí vhodnou zejména pro lidi trpící kožními problémy. Do budoucna tvůrci nevylučují ani ucházení se o možnost provozu formou zdravotnického centra, které nabídne pacientům léčbu konopím, jež byla nedávno posvěcena prezidentem. Ve Volarech by se tak mohli léčit například nemocní s roztroušenou sklerózou, Alzheimerem či Parkinsonovou chorobou.

Suterén hotelu nabídne skutečnou raritu hostům, obyvatelům města Volary i okolí. Vše s kompletním zázemím, jaké doposud jinde nefunguje. „Máme připravený rašelinový zábal s konopím. Na konopí bude zčásti založená i podávaná strava,“ prozrazuje o připravovaných konopných procedurách Jiří Stabla, majitel společnosti Carun Pharmacy a provozovatel webu Konopnyshop.cz, který bude pro hotel připravovat výrobky pro koupele, masáže a zábaly.

Stabla dále upřesňuje, že ačkoli lze po České republice najít různé konopné lázně, spíše se jedná o doplňkový program k léčbě, který nenabízí sortiment služeb v takové šíři jako nově otevřené středisko ve Volarech. Navíc v lázních budou pracovat jen certifikovaní pracovníci, jež budou mít za úkol šířit osvětu o konopí a jeho zdravotních účincích. „Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života.. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotných problémů díky účinným cannabinoidům. Tyto látky se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí,“ uvádí hlavní důvody otevření Jiří Stabla z Konopnyshop.cz s tím, že uvažuje i o rozšíření využití pro účely léčby pacientů se závažnými onemocněními, kvůli nimž vešla nedávno v platnost novela zákona o léčivech a návykových látkách legalizující konopí pro léčebné účely. „Samozřejmě, pokud nám nový projekt posvětí stát,“ dodává Jiří Stabla.

Lázně tak přibydou na seznam úspěšných projektů Carun Pharmacy, mezi které patří vlastní Konopné lékárny v pražském Obchodním centru Letňany, v Českých Budějovicích, v Litoměřicích či sezónní prodej na zámku Konopiště a přes e-shopy.

carun Bobik  restaurace

Město konopné lázně vítá

Podle starostky Martiny Pospíšilové se jedná o ojedinělý projekt v rámci celé České republiky. „Nikdo od nás nebude chodit vysmátý. Ale věřím tomu, že všichni, kteří tyto lázně navštíví poznají, že konopí je opravdu léčivé, a tak se k nám budou vracet,“ řekla již dříve starostka Volar Martina Pospíšilová.

Široký rozsah účinků

Ambiciózní projekt potěší zejména pacienty s kožními problémy. Konopný olej obohacený o extrakt z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých cannabinoidů slouží jako účinná pomoc proti ekzémům, lupénce, kožní alergii, plísním, a na veškeré bolesti pohybového aparátu jako je poranění kloubů, šlach, svalů, zad či páteře.

Konopný olej a extrakt je významný v péči o pokožku, regeneruje i velmi suchou, citlivou a podrážděnou pleť. Olej zvyšuje obsah ceramidů v pokožce, a tím zvyšuje její přirozenou bariérovou funkci. Efektivně působí na hluboké vrásky, dokáže vypnout a omladit pleť. Je stále oblíbenější v profesionálních kosmetických salonech, a to díky rychlým ozdravným účinkům, kdy pleť vypadá jasnější, zdravější a mladistvější.

Vedle konopné kosmetiky a prostředků z léčivého konopí nabízí již dnes Carun Pharmacy potravinářské produkty značky Carun, do které patří konopné semínko a konopná mast – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů. Dále konopný olej a konopné mýdlo, nově konopný krém a intimní konopný gel.

carun Bobik


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

PETR HORKÝ: V ŠEDESÁTI BYCH CHTĚL VYPADAT JAKO PAN ZIKMUND V PĚTADEVADESÁTI

HORKY PEREXPetr Horký, režisér a dokumentarista, cestovatel a publicista, toho zažil tolik, že jednou on sám bude „výborným materiálem“ pro filmaře. Zatím je to ale on sám, kdo připravil dokument o výjimečném M...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Lobo versus Maska aneb šílené intergalaktické kydlení

lobo 200Komiksové nakladatelství Crew oprášilo archivy „modré Crwe“ a po deseti letech vypustilo do světa dnes už kultovní šupu Lobo versus Maska a dočkáme se i nádavku – jednohubky Lobo spoutaný. Dokáže tahle masakrální šílenost po letech oslovit zmlsané komiks...

Divadlo

Škrhola a lotři ze mlýna ovládli hrad Sovinec

sovinec 200Středověký hrad Sovinec nacházející se v krajině Nízkého Jeseníku je proslulý nejen svou dlouhou minulostí, ale i historickými hrami v podání různých divadelních souborů. Mnoho návštěvníků zavítalo o víkendu na tradiční oblíbenou rodinnou akci s...

Film

Šarlatán získal pět nominací na Ceny české filmové kritiky

Sarlatan 200Příznivé přijetí nového českého dramatu režisérky Agnieszky Holland Šarlatán tuzemskými filmovými novináři stvrdilo první lednový týden pět nominací na Ceny české filmové kritiky, včetně těch v kategoriích Nejlepší film, režie a scénář. Své soš...