Benešovský pivovar Ferdinand láká o prázdninách na akce se skutečným pivem

Benešovský pivovar Ferdinand láká o prázdninách na akce se skutečným pivem

Tisk

ferdinand 200Obce okresu Benešov od července do září oživí řada akcí Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem. Se skutečným pivem se také setkáte při jízdě nostalgickým vlakem krajinou Posázaví. Kromě toho pivovar také v září otevře své brány široké veřejnosti při pivovarských slavnostech přímo.

 

 

Prázdninové měsíce včetně září budou v mnoha obcích okresu Benešov ve znamení Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem. Hasičské týmy budou mezi sebou soutěžit po čtyři měsíce, a to 6. července v Daměnicích, 13. července v Chářovicích, 3. srpna v Malovicích, 10. srpna v Načeradech, 24. srpna a 7. září ve Zdislavicích a 21. září ve Všechlapech. Benešovská liga má na svém programu letos celkem devět závodů, z nichž dva již proběhly v červnu. „Úroveň soutěžních družstev se v poslední době výrazně zvýšila, i díky tomu si vytvořila Benešovská liga dobrou pověst. Odměna pro vítěze je především sud piva Ferdinand a titul mistr/mistryně Benešovské hasičské ligy,“ říká vedoucí rady Benešovské hasičské ligy Lukáš Vítek z Daměnic. Prvenství z loňského ročníku budou obhajovat muži z SDH Jankov a ženy z SDH Daměnice. „Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem se účastníme jako hlavní sponzor a naše pivo zde samozřejmě poteče proudem,“ dodává k akcím hlavní sládek pivovaru Jaroslav Lebeda.

Historii na kolejích se skutečným pivem Ferdinand si o sobotách 29. června, 6. července, 17. a 31. srpna vychutnají cestovatelé, kteří se vydají na výlety nostalgickým vlakem s parní lokomotivou. Čeká na ně řada projížďka zajímavými místy a program vhodný pro děti i dospělé. Zakoupením jízdenky navíc cestující mohou soutěžit prostřednictvím SMS o hodnotné ceny. Více na: http://www.pivovarferdinand.cz/seznam-akci/posazavi-parnim-vlakem

Na září pivovar pro návštěvníky chystá pivovarské slavnosti, jejichž součástí budou i velmi oblíbené prohlídky pivovaru. „Konat se budou 14. září přímo v areálu pivovaru a to za každého počasí. Nebude chybět bohatý kulturní program, soutěže o zajímavé ceny, slosovatelné vstupenky a zábavné atrakce a soutěže pro děti, jako skákací hrad, rodeo, malování nebo závody. Ve stáncích bude připraveno kvalitní občerstvení pro celou rodinu a k osvěžení také točené pivo Ferdinand, včetně kvasnicového,“ představil program slavností Lebeda.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Z Nebe spadne nová deska. Frontman komentuje začátky a úspěchy mladé kapely

200 nebeSkupina Nebe: "Doufáme, že to za nějaký čas budeme moci Richardovi všechno vrátit"

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Historický romantický příběh: V lásce a válce

v lasce a valce200V únoru vydalo nakladatelství Domino knížku V lásce a válce britské autorky Maggie Brookes. Španělsko sužuje občanská válka a svět je na pokraji chaosu. Příběh o lásce a obětování inspirovaný skutečnými událostmi.

Divadlo

Divadelní hra GRAMOFON zve na premiéru i k introspekci nad současným děním do pražského Divadla MA

Gramofon 200Kam spěje dnešní lidstvo? Tuto základní otázku si pokládá hudebně-dramatický projekt pražského Divadla MA s názvem GRAMOFON, jenž se 1. a 3. března dočká světové premiéry na své domovské scéně v Žitné 41. Vícevrstevnatý příběh se odehrává na pozadí...