Podzimní mlsání na hradě Šternberk: Přijďte ochutnat dobové speciality!

Podzimní mlsání na hradě Šternberk: Přijďte ochutnat dobové speciality!

Tisk

200cestPatříte mezi milovníky dobrého jídla? V tom případě byste určitě neměli v sobotu, 19. října, chybět na hradě Šternberk. Už podruhé se tady totiž bude konat Podzimní mlsání. Akce začne v deset hodin dopoledne. Těšit se můžete na speciality, inspirované kuchařkou ze 16. století.

Vařit pro Vás bude zkušený kuchař a účastník kulinářské soutěže MasterChef, Pavel Duda. Zdarma tak budete moci ochutnat například postní zelí, slaný závin nebo kaše – na slano i na sladko. Na své si přijdou i masožravci – srnčí ragú, či vepřový guláš se švestkami, zaručeně nikoho nezklame. Jako sladkou tečku na závěr si můžete dopřát lívance a čajové pečivo. U hradního hodování samozřejmě nebude chybět kvalitní víno. Své produkty představí Vinotéka u Penny. Zapojí se také Měšťanský pivovar Olomouc.

cest
Vstupné na akci činí 140 korun pro dospělé, 90 korun zaplatí studenti a senioři. Hrad nabízí také rodinné vstupné ve výši 370 korun. V rámci vstupného si budete moci prohlédnout celý šternberský hrad. Zkušení průvodci Vás kromě jiného seznámí také s historií stolování na hradech a zámcích.

Více informací najdete na www.hrad-sternberk.cz.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Monika Zelinová: „Vlk je přímočará, neúplatná bytost vyžadující svobodu a respektování zákonů smečky.“

monika zelinova200Monika Zelinová (rozená Kovalská) pochází z Ostravy, kde žije dodnes. Vystudovala střední pedagogickou školu, zajímá ji psychologie, průběžně si doplňuje vědomosti z oblasti mezilidských vztahů, komunikace, organizace práce a manageme...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Atmosféra zaoceánské lodi vás pohltí

pasazer23 200V nakladatelství Anag vyšla další kniha mistra psychothrillerů Sebastiana Fitzeka. Tentokrát se jedná o Pasažéra 23, který v originále vyšel už v roce 2014.

 

...

Divadlo

Na podzim do divadla: Dobře placená procházka

slovacke divadlo 200O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Dobře placená procházka v podání Slováckého d...

Film

Na celovečerní film Vyšehrad si ještě počkáme, letos se připomíná seriál s několika bonusy

VyšehradKoronavirus překazil mnoho kulturních plánů. Bohužel se díky němu přesunula i premiéra celovečerního filmu Vyšehrad, a to až na jaro 2022. Tvůrci se proto rozhodli vyslat do kin alespoň jeho prequel v podobě kompletního seriálu i s novými scénami, v...