Český pivní festival na Letné se blíží; bude trvat 17 dní

Český pivní festival na Letné se blíží; bude trvat 17 dní

Tisk


pivo plakat 200Tradiční Český pivní festival 2016, který odstartuje v Praze na Letné 12.května, nabídne nejenom tradiční české pivo, ale také výborné gastronomické speciality.

 

 


Piva z desítek českých mikro, mini a středně velkých pivovarů budou čepována výhradně do skla a je o ně velmi dobře pečováno.

Pivní festivalové portfolio je doplněno o tankovou festivalovou desítku a dvanáctku, kterou uvařili speciálně u příležitosti Českého pivního festivalu 2016 v Královském pivovaru Krušovice.

Kromě zlatavého moku budou moci návštěvníci festivalu ochutnat česká vína, tradiční točené limonády a kávové speciality. Na festivalové zahrádce bude i koktejlový bar.
Potěšit své chuťové pohárky budou moci návštěvníci masnými výrobky přímo od řezníka, nebo pečivem z rodinné pekárny.

Pivo1
Festivalové menu je tvořeno převážně tradiční českou kuchyní. V nabídce ale budou i mezinárodní delikatesy z Itálie, Španělska, Velké Británie, nebo Ameriky.

Doprovodný festivalový program propojí kulturu s gastronomií prostřednictvím hudebních vystoupení a workshopů s převážně gastronomickou tématikou.

Český festival piva se bude konat na pražské Letenské pláni. Vypukne 12. května, trvat bude do 28. května 2016. Celková plocha bude činit 4000 čtverečních metrů. Návštěvníci budou moci chutnat pestrou škálu rozmanitých kuchyní a na 150 druhů piv. Připraven je bohatý doprovodný program, živá hudba i zajímavé workshopy.

pivo plakat

www.ceskypivnifestival.cz


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

3. díl komiksu Noe pokračuje v zavedeném stylu

noe 200Dlouho jsem čekal, až budu vědět, kdy vyjde poslední díl komiksu Noe v České Republice, ale bohužel datum není známo, a tak Vám zrecenzuji 3. díl. Třeba se poslední díl objeví co nevidět a díky této recenzi se snad i fanoušci komiksu dočkají zakončení.

...

Divadlo

Mystifikační balábile s velkým orchestrem

Krokodyl ze Svratky200Wolfgang Amadeus Mozart, asi nejnespornější génius evropské hudby. Pro mnohé dokonce symbol geniality jako takové, tolik úchvatné hudby stihl za pouhých pětatřicet let svého života vytvořit. Ze všech oslavných citátů na té...

Film

Jak se měnila typografie filmových titulků

Málokdy si to plně uvědotitulky 200mujeme, ale téměř každý film - nejen český - začíná nějak řešenými úvodními titulky (nejedná se tedy o podtitulky provázející zahraniční filmy, ponechané v původním znění). Díky úvodním nápisům se dovíme, jak se film nazýv...