Humbook tip: Odpočiňte si u pořádné love story s Jenny Hanovou

Humbook tip: Odpočiňte si u pořádné love story s Jenny Hanovou

Tisk

jenny hanova200Druhou říjnovou sobotu, tedy 7. října se v Praze koná Humbook festival, zaměřený především na young adult literaturu. Návštěvníci se v rámci něj mohou osobně setkat se světovými i českými autory, redaktory, překladateli a bloggery a užít si zábavu během workshopů a bohatého doprovodného programu. Jedním ze zahraničních hostů bude také spisovatelka Jenny Hanová, se kterou vás nyní seznámíme a zaměříme se na její sérii s hlavní hrdinkou Lara Jean.

Jenny Hanová se narodila 3. září 1980 a pochází z Richmondu ve Virginii. Vystudovala tvůrčí psaní pro děti a mládež v New Yorku a po škole se přestěhovala do Brooklynu. Kromě psaní pracuje na poloviční úvazek ve školní knihovně a nejraději píše v kavárnách, metru nebo klidně doma u známých. Když se po Jenny poohlédnete na internetu a hlavně na sociálních sítích (Facebook, Twitter), vykoukne na vás moc sympatická a usměvavá dívka asijského původu, se kterou se prostě chcete seznámit a také kamarádit!

jenny hanova1

První knihu pro děti napsala Jenny Hanová už při studiu na vysoké škole a jednalo se o dílo s názvem Shug (2006) pojednávající o dvanáctileté Annemarie Wilcox bojující jak sama se sebou, tak přechodem na jinou školu. Další dětskou knihou je Clara Lee and the Apple Pie Dream z roku 2011. Pro náctileté napsala Jenny Hanová hned tři série – Léto (Léto, kdy jsem zkrásněla, Bez tebe to není léto a Vždycky budeme mít léto) , Všem klukům, které jsem milovala a také Oko za oko (Oko za oko, Oheň a plamen, Prach a popel), jenž napsala ve spolupráci se Siobhan Vivian.

První díl ze série Všem klukům, které jsem milovala vyšel v roce 2015 a seznamuje nás s mladou Larou Jean. Té zemřela matka, má tátu a dvě skvělé sestry. Její život se změní, když zjistí, že její milostné dopisy někdo rozeslal. Tyto dopisy měla pečlivě schované doma a psala je adresátům jako rozloučení – svěřovala se do nich upřímně se svými tajnými myšlenkami. A najednou tomu všemu musí čelit a ve výsledku je za to vlastně ráda. Druhý díl P.S. Stále Tě miluju přináší na scénu dalšího kluka a je více zaměřený na lásku jako takovou a pořád si drží nastavenou laťku. Závěrečný díl Navždy s láskou, Lara Jean vyšel teprve před pár dny a Laru Jean i jejího přítele staví do stresových situací spojených s vysokou školou. Do toho jsou čtenáři svědky plánování svatby Lařiného otce a také pilování cookies a především užívání si posledního ročníku na střední…

Série Všem klukům, které jsem milovala je určena mladým čtenářkám, ale jako oddych je výborná i pro ty starší. Jedná se sice o takový typický slaďák, při kterém se nedá vzpomínat na různé americké teenagerovské komedie (nemohla jsem přestat myslet na film 10 důvodů proč tě nenávidím, kde byl také táta gynekolog :-)), ale děj přirozeně odsýpá a dává smysl. Čtenář se navíc dokáže vcítit do jednání postav a často také vzpomíná na svou pubertu a také první lásky. Série je opravdu skvěle napsaná a zhltnete ji během pár hodin, věřte mi.

V červnu tohoto roku bylo oznámeno, že Všem klukům, které jsem milovala bude zfilmován, tak pokud raději první čtete knihu, máte další důvod sáhnout po dílech Jenny Hanové! A nezapomeňte, 7.října se s ní můžete potkat v Praze!

jenny hanova

Více informací: http://jennyhan.com/ nebo http://humbookfest.cz/

Zdroj foto: https://www.facebook.com/dearjennyhan/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Wendy Kennedy, Tom Kenyon: Velký experiment

 

veČerví díry existují? Jak je doopravdy silná naše vůle? Jsme opravdu šlechtitelským pokusem mimozemských civilizací? No, připravte si k této knize velkou zvědavost a sem tam ochotu něco odložit stranou, abyste se k tomu možná po přečtení dalších stránek za...

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

Baby driver
babydriverDlouho očekávaný a ojedinělý film Baby driver přichází do kin. S chlapcem Babym ( Ansel Elgrot) můžeme vidět, jak těžké může být nést následky za své špatné rozhodnutí. Film je neotřelý a nápaditý. Mimo jiné je velmi kvalitní a propracovaný. Vš...