Ideální kuchařka na podzim: Dokonalá dýně
Banner

Ideální kuchařka na podzim: Dokonalá dýně

dokonala dyne200Kdy jindy v kuchyni nastávají dýňové hody, než právě na podzim? Nakladatelství Esence se toho chytlo a v září vypustilo do světa knížku Dokonalá dýně od německé autorky Anny Walzové. Pokud holdujete oranžovému pokladu, jež nazýváme dýně, rozhodně si musíte tuto kuchařku pořídit!

 

 

O autorce jsem se z knihy bohužel nic nedozvěděla a ani internet mi nebyl nápomocen. Kniha vyšla v originálu loni v Kolíně nad Rýnem a za nádherné barevné fotografie, nad kterými se sbíhají sliny, můžeme děkovat Manuele Rütherové.

Kuchařka je přehledně rozdělena do několika oddílů: Vše důležité o dýni; Jen tak na chuť; Hlavní jídla, která zasytí a potěší; Sladké dezerty a nechybí samozřejmě ani Rejstřík receptů a Rejstřík.

Sekce Vše důležité o dýni mě zklamala – čtyři stránky víceméně všeobecně známých informací (původ, vzhled, skladování, v kuchyni) o různých druzích dýně nebyly propracované tak, jak bych si představovala. Zato samotné recepty mile překvapily. Hodně pracovaly se základním receptem na dýňové pyré, ale to vůbec nevadí. Nadchlo mě zejména to, jak různorodě můžeme dýni využít a jak ji zakomponovat do jídla (např. Pesto z dýňových semen či Dýňové kořeněné máslo).

Netradiční chuťové kombinace (např. Pečené kuře s dýní a fenyklem), způsoby zpracování (např. Dýňové latte macchiato s kořením) a tipy na servírování (např. Pečená máslová dýně s kávovým máslem a chilli) mě jednoduše okouzlily. Určitě nebudu sama, jelikož jednak je dýňová sezona a pak taky dýně si na našem jídelníčku vydobýjí stále pevnější pozici.

Dokonalou dýni vřele doporučuji všem kuchařkám a hospodyňkám, které by rády vařily zdravě, chutně a moderně. Dýně vskutku patří mezi zdravé potraviny s mnohostranným využitím. Představivosti se meze nekladou a tato kuchařka vám určitě otevře obzory a pošťouchne vás k experimentování.

dokonala dyne

Název: Dokonalá dýně
Autor: Anna Walzová
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 112
Hodnocení: 85 %


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

K21 se představuje

LUKÁŠ LOUŽECKÝ


šéfredaktor

    32 let, ve znamení Štír. Je z Prahy a zaměstnán prozatím v Datartu na Službách zákazníkům. V rámci své amatérské žurnalistické kariéry má za sebou psaní a fotografování pro několik webů – zejména hudebních a literárních. Namátkou zmíníme ireport.cz, vaseliteratura.cz nebo cbdb.cz. Na šéfredaktorskou pozici nastoupil počátkem roku 2018 a doufá, že tento web povede k ještě větším úspěchům, než má prozatím za sebou.

    Pro Kulturu 21 píše již několik let. “Na práci pro Kulturu 21 mě baví především to, že je tento web tak všestranný. Můžu psát o knížkách, výstavách i třeba hudbě. Navíc je v něm přátelské prostředí."

    Ve volném čase se vedle psaní a fotografování věnuje zejména své rodině – manželce a téměř tříletému synovi. Je téměř abstinent, ale občas si dá skleničku vína. Odnaučený kuřák se závislostí na brambůrkách.

    Životní motto:

    Užívej života než ti uteče.

Toulavka

Anketa


Banner

Partneři

Hledat

Mimísek 32

Nové komentáře

Facebook

Twitter


Literatura

Angeles Arrien: Druhá polovina života

druhapol200Možná ani nemusíte být v druhé polovině života, abyste ocenili moudrost této jemně tyrkysové knížky. Je to kniha, která čistí, vede dál a zbavuje strachu ze změn, které jsou přirozené a které můžeme cítit třeba tak, jak autorka popisuje, jako před...

Divadlo

Ovčáček čtveráček se rozloučí v Bohnicích

ovcacek 200Po obrovském úspěchu doma se nekorektního kabaretu Ovčáček čtveráček dočká i mimozlínské publikum. Městské divadlo Zlín s ním po Novém roce vyrazí do Brna, Ostravy a Prahy, kde bude mít v Divadle Za plotem při Psychiatrické léčebně v Bohnicích ...

Film

Andrzej Wajda: polský úděl

zeme200K devadesátinám žijícího, i mezinárodně uznávaného klasika mezi polskými filmaři ANDRZEJE WAJDY nachystalo pražské archivní kino Ponrepo rozsáhlou přehlídku jeho tvorby, pokrývající druhou půli května a celý červen 2016. Šest desetiletí se diváci setkáva...