Metalové okénko – únor

Metalové okénko – únor

Tisk

mo 200I nejkratší měsíc roku máme za námi a tudíž přichází rekapitulace toho nejzajímavějšího, co se přihodilo ve světě metalu. Samozřejmě nebudou chybět informace o chystaných deskách ani oblíbené videoklipy.

 

 

 

Nové kapely se objevují a zhasínají jako na běžícím pásu a v dnešní době je těžké, mít přehled. Zajímavé je to třeba se zpěvákem Howardem Jonesem, který si slávu vydobyl působením v kapele Killswitch Engage. Z kapely nakonec odešel a založil si bandu Devil You Know, nicméně po pěti letech doznal, že je třeba změny a kapelu přejmenoval na Light The Torch. Ta bude i nadále fungovat ve staronovém složení: zpěv – Howard Jones, kytarista Francesco Artusato (All Shall Perishú a basák Ryan Wombacher (Bleeding Through). Kapela vydává 30. března debutové album Revival a již nyní můžete omrknout klip k písni Die Alone:

Nové album dokončují i floridští death metalové veteráni Deicide. Ti naposledy vypustili do světa pouze LP a to In The Minds of Evil v roce 2013. Určitě se máme na co těšit!

V úvodu přišla řeč na Howarda Jonese a nyní se dostáváme k novinkám z jeho původní kapely Killswitch Engage. Ta doufá, že v létě zapracuje na nové desce, aby mohla vyjít ještě tento rok. Půjde o nástupce alba Incarnate z roku 2016 a třetí fošnu, na které zpívá původní zpěvák Jesse Leach.

mo killswitch engage

A metal se umí dělat i v Německu, jak potvrzuje třeba kapela Caliban. Ta vydá počátkem dubna desku Elements se třinácti novými písničkami. Zároveň láká na klip ke skladbě Intoxicated:

A rýsuje se nám tu zajímavý projekt, jelikož kreativní spolupráci oznámila dvojice James Michael a DJ Ashba. Tito dva muzikanti spolu tvoří v kapele SIXX: A.M., ale evidentně je jim to málo. Již brzy bychom se měli dočkat videoklipu a do konce roku nám chtějí naservírovat plnohodnotné album. Co na to říkáte?

Americká kapela Godsmack po čtyřech letech od výborné desky 1000hp vydá koncem deska novinku When Legends Rise. Dočkáme se celkem jedenácti novinkových skladeb a máme údajně očekávat komerčnější zvuk. Tak se obávám, co z toho nakonec vznikne…

Loni vydala americká banda Papa Roach svou devátou desku Crooked Teeth. Mně svým moderním zvukem a aranžemi odradila, ale stále se snaží jít s kůží na trh a lákat posluchače. O tom svědčí i klip k písničce My Medication:

Polští Behemoth vydají 13. dubna DVD/Blu-ray Messe Noir. DVD vypadá nadupaně a mimo jiné se můžeme těšit i na Live Assault, tedy záznam z Brutal Assault 2016, a že to to tehdy stálo za to! Určitě se podívejte na oficiální trailer, který je pořádně atmosférický:

Dvanáctého zářezu v kariéře se dočkají američtí Sevendust. Počátkem května totiž vydají následovníka desky Kill The Flaw z roku 2015, album All I See Is War.

Novou desku plánují tento rok spáchat i kanadská death metalová kapela Kataklysm. Nový materiál bude čítat deset skladeb a vyjde pod názvem Meditations ještě tento rok.

mo kataklysm meditations

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Zápisky střízlivého táty

A zivot je tu perexJaké to je, když vás osud obsadí do nové role, popisuje ve své knize „A život je tu!“ Petr Vurbs (*1987). Rodák z Kladna, řecko-římský zápasník, psavec pracující ve vyhledávaném oboru public relations se pustil do...

Divadlo

Z malého brouka v hlavě velké divadlo

brouk v hlave 200Městské divadlo Zlín se derniérou rozloučilo s hrou Brouk v hlavě, ve které v dvojroli exceluje Pavel Vacek, a nejen on.

...

Film

Intelektuální masakr
ImageFilmová adaptace divadelní hry Yasminy Rezy je uváděna jako drama/komedie, což si vlastně naprosto protiřečí. Je to ale nejvýstižnější určení žánru a zároveň hlavní zápletky filmu.
...