Příručka mladých svišťů pro singl třicátníky

Příručka mladých svišťů pro singl třicátníky

Tisk

duvod200Jen co dozněl aplaus nad blogem (a knihami) plných věcí, které nás serou, máme tu další várku k zamyšlení. A ne jen tak ledajakého - jdeme po stopách posledního důvodu, proč se nezabít. Najdete si ten svůj?

 

 


„Když brečíš tak, že se na chvíli zarazíš a přemejšlíš, jestli jsi to vůbec ještě ty nebo jestli do tebe vstoupil někdo cizí..." Ano, i tak může vypadat první věta knihy. A myslím, že těžko najít pro Poslední důvod, proč se nezabít lepší otvírák.

1000 věcí, co mě serou neoplývalo nadšením a roztomilými koťátky, ani tentokrát  byste nic takového neměli očekávat. Přesto krátké příběhy ze života knižních protagonistů, kteří ze z Achjo Bitch, Attila Bič Boží a Curvekillera stali Agátou, Marťasem a Danielem, mají za úkol hlavně pobavit, a to se ve většině případů daří. Jen si, my, co máme kolem třiceti, naplno uvědomíme, že ten život je tak nějak míň barevný a vysmátý a že highlight týdne může být nová pračka a ne párty s kámoši, ze které jste se vrátili až o 2 dny později (protože musíte do práce a sick days už došly nebo prostě proto, že byste to už jednoduše nedali).

Protagonisté blogu a knihy Poslední důvod, proč se nezabít přináší každý sám za sebe své důvody, proč to na matičce Zemi ještě nezabalit. Z části vychází autoři ze svých vlastních prožitků, ale samozřejmě je zde stylizace do nových průvodců dospěláckým životem. Občas se potkávají ve svých krátkých důvodech v Marťasově baru.

Pokud už tedy máte nějakou předchozí zkušenost, víte, že tvůrci nikdy nejdou moc daleko pro nějaký ten ostřejší výraz: „Pijou, aby usnuli, protože jinak se převalujou, usnout nedokážou, jen když se vykomatěj do hoven." Ale to snad jemnocit českého čtenáře nad věcí nemůže rozhodit.

A tak, pokud potřebujete takovou malou alternativní psycho terapii, ujistit se o tom, že by opravdu mohlo být i hůř, a že na tom nejste zas tak úplně blbě, ponořte se do hlubokých myšlenek Agáty, Marťase a Daniela a nechte promlouvat jejich moudrost.

Ještě jeden úryvek na rozloučenou: „Když jsem se v patnácti rozhodovala, co dál dělat, stát se dědkem, co sám se sebou pije pivo u stolku pro čtyři, byla jasná volba.”


duvod

Název: Poslední důvod, proč se nezabít
Autor: Jiří Vaněk, Petr Cífka, Anna Vodrážková
Žánr: humor
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2018
Počet stran: 192
Hodnocení: 90 %                                      
Zdroj foto: www.albatrosmedia.cz
http://www.albatrosmedia.cz/tituly/46945102/posledni-duvod-proc-se-nezabit/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Luca D´Andrea – Podstata zla

podstata zla 200Hlavní postava knihy – mladý Jeremiáš Salinger pracuje jako newyorský televizní autor. Společně se svou dcerou Clarou a ženou Annelise se odstěhují do jejího rodného městečka Siebenhochu v Jižním Tyrolsku. Tam se spolu se svým dlouhol...

Divadlo

Letní scéna Divadla Ungelt

Již poosmé si mohou příznivci divadla vychutnat komorní letní scénu Divadla Ungelt na hradčanském Novém světě. Divadlo, které patří k nejznámějším a především k nejpopulárnějším u nás, zařadilo do letního programu dvě oblíbené hry, jednu premiéro...

Film

Vítězný český snímek soutěže Jameson Done in 60 Seconds

altVítězný film, který bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále, je Vřískot Petra Černého.

 

...