Režisér Jan Hřebejk natáčí krimiseriál Místo zločinu Ostrava

Režisér Jan Hřebejk natáčí krimiseriál Místo zločinu Ostrava

Tisk

Hrebejk perexJeden z nejúspěšnějších českých filmových režisérů, Jan Hřebejk, o víkendu natáčel v půvabné horské obci Karlova Studánka krimiseriál Místo zločinu Ostrava. Lázeňský díl nese název Případ Kubelík.

 

Filmový štáb Jana Hřebejka připravuje třináctidílný seriál pro Českou televizi. Spolu s ním se na režii podílí i Dan Wlodarczyk. Jedná se o příběhy, jež jsou inspirovány skutečnými událostmi. Režiséři seriálu úzce spolupracují s PČR. Epizoda Případ Kubelík bude mít premiéru na začátku února 2020, jedná se o oddychový díl. Šéf kriminalistů v podání Pavla Kříže si jede odpočinout do lázní, kde dojde k vraždě. Tento případ je psán přímo pro Horské lázně K. Studánka.

Hrebejk 1

Souběžně s natáčením seriálu proběhla v Karlově Studánce další akce s názvem Podhorská jízda veteránů, kdy lázněmi projela auta starší i více než sto let. Režisér Hřebejk nenechal tuto událost bez povšimnutí. Historická vozidla i s posádkami v dobových kostýmech přímo zakomponoval do natáčení. „Chceme poděkovat Horským lázním, obci Karlova Studánka a v neposlední řadě i Trofeo Niké za spolupráci, bez níž by se natáčení nedalo uskutečnit,“ řekl režisér.

Hrebejk 3

O své zážitky z natáčení se podělil Aleš Žaba: „S panem režisérem Janem Hřebejkem i hercem Pavlem Křížem a celým filmovým štábem se výborně spolupracuje, vše mají skvěle zorganizované. Jedinou nevýhodou je to deštivé počasí,“ sdělil komparsista z Vrbna pod Pradědem.

Hrebejk 5

Hlavní roli ambiciózní šéfky kriminalistů Emy bude hrát Pavla Beretová, rodačka z Ostravy. Je známá především z divadelních představení. Stanislav Majer, který se už v rolích kriminalistů dobře osvědčil, bude představovat Honzu, jejího výbušného kolegu. Připomeňme jeho výkony v Kriminálce Anděl, Případech 1. oddělení nebo Případu pro exorcistu. Ve vedlejších rolích se objeví Štěpán Kozub, Karel Dobrý a Pavel Kříž, který hraje šéfa krajské kriminálky. Scénáře se ujali Miroslav Vaic, Martin Bezouška a Jan Stehlík. Producentem je Martin Froyda.

Hrebejk 6

Seriál se natáčí na různých místech Moravskoslezského kraje, převážně však v  Ostravě. Premiéru má mít 6. ledna 2020 na ČT 1. Natáčení má skončit 8. října 2019.

Hrebejk 4


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Rozchodové řízení. WTF? Český crazy thriller!

rozchodove-rizeni-perexPánové, co byste dělali, kdybyste se dozvěděli, že si vaše bývalá (o kterou však stále stojíte) bude za pár týdnů brát někoho jiného? A dámy, jak byste reagovaly na demonstrativní únos přímo od oltáře (poté, co jste ostentati...

Divadlo

Nora aneb Domeček pro panenky

nora D21 200V úterý 18. prosince se v Divadle D21 uskutečnila velkolepá premiéra klasické severské hry Nora (taktéž známé pod názvem Domeček pro panenky). Kultura21 vám přinesla pozvánku i rozhovor s režisé...

Film

Kniha o pozapomenutém proklatci nové vlny

nemec perexJan Bernard patří k význačným filmovým badatelům, spojeným zejména s pražskou FAMU, kde byl během 90. let děkanem. Zabývá se jak teoretickými otázkami, tak zkoumáním tvorby významných režisérů (Pier Paolo Pasolin...