Malíř Petr Samek zahájil vernisáž 9.9.2019 v 19.19 hod v Jindřišské věži

Malíř Petr Samek zahájil vernisáž 9.9.2019 v 19.19 hod v Jindřišské věži

Tisk

samek perexVítěz projektu e-moc-e, malíř Petr Samek, v tento mystický čas odstartoval vernisáž své výstavy obrazů. Ta se nachází v galerii, ve 3. patře Jindřišské věže v centru Prahy, a potrvá do 30. září tohoto roku. 

samek 1

Na základě zpracovaného tématu v projektu e-moc-e a v návaznosti prezentace této tvorby, přichází Petr Samek (vítěz letošního 13.ročníku) se souborem maleb v několika celcích, které korespondují s jeho setkáním s pulzujícím městem a vkrádající se zvonkohrou podlahovým prostupem i do galerie historické věže.

samek 2

V titulním šestidílném souboru obrazů „Zahradní prolínání“ jsou tři obrazy prezentovány v projektu e-moc-e. Je to metafora současna volající po klidném závanu lidských vůní, spolu s esencí přírodních krás. Na tento obrazový děj navazuje triptychem „Bytí,“ jenž dotváří spolu s ostatními obrazy „Letní probouzení, Ženský element, Vonící jarem“. Kresbami vyzývá k zamyšlení nad stísněností konzumní společnosti.

samek 4

Expresivně emocionální malba spolu se silnou barevností děl navozuje atmosféru rozvitého květu vydávajícího novou energii uprostřed prostoru.

samek 5

Vernisáž ukončila Jitka Osička svojí performací „Pohybové obrazy“, za kterou sklidila velký potlesk od početných účastníků vernisáže.

www.e-moc-e.cz
www.facebook.com/events/621777104982864/
www.facebook.com/jindrisskavez.cz/  


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jan Masaryk – Tajemství života a smrti

Jan Masaryk - perexJan Masaryk – československý diplomat, politik a syn prvního československého prezidenta T. G. Masaryka, byl 10. března 1948 nalezen mrtev pod okny svého bytu v Černínském paláci. Podle některých šlo o poli...

Divadlo

Tragédie Kapuletů a Monteků navléknutá do baletních střevíců

romeoajulie 200Kdo by neznal nejslavnější příběh všech dob, který pojednává o zamilované veronské dvojici, jejíž láska se kvůli nepřátelství dvou vlivných rodin dočkala tragického konce. Jen málokdo si už ale dokáže představit, že by tato tragédie mohla ...

Film

Na skok na festivalu Jeden svět Zlín

jeden svet 20Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jeden svět Zlín se zde konal už podruhé díky neziskovce Asociace DICE. My jsme navštívili jeho zahájení včetně projekce filmu Normální autistický film.

...