Na Chvalském zámku uzavřou Vánoce. Asistovat budou i živí velbloudi

Na Chvalském zámku uzavřou Vánoce. Asistovat budou i živí velbloudi

Tisk

chvalsky zamek perexAť chceme nebo ne, nejkrásnější svátky roku jsou definitivně pryč. Vědí to i na Chvalském zámku, který už stovky let stojí v Horních Počernicích. V neděli 4. ledna tady proběhne tradiční akce s názvem Zavírání Vánoc. Začne ve 14 hodin živým betlémem v kočárovně, a pokračovat bude průvodem a zpíváním koled na zámeckém nádvoří. Naposledy se v tento den otevře také vánoční výstava nazvaná Putování s ovečkou. Obdivovat ji můžete až do 17 hodin.


Výstava je letos inspirována knihou Vánoční mystérium a najdete ji ve všech prostorách zámku, včetně sklepení. Těšit se můžete na keramický betlém, výtvarnou dílnu i na prostorové knihy Vojtěcha Kubašty, ilustrátora slavného medvídka Pú. Výstavu zapůjčil Mezinárodní dům umění pro děti Bibiana.

chvalsky zamek

Vánoce sice končí, smutní ovšem být nemusíte
Už 17. ledna ve 14 hodin se na Chvalském zámku otevře expozice nová, pro kterou organizátoři vymysleli název Odysseova dobrodružství. Výstava je interaktivní a umožní Vám na vlastní kůži zažít vše, čím prošel bájný Odysseus na své strastiplné cestě z Trojské války domů.

chvalsky zamek 2

Celý zámek bude navíc vyzdoben nejkrásnějšími ilustracemi dětí, které se zúčastnily výtvarné soutěže Moře plné dobrodružství.
Tak si to nenechte ujít!

chvalsky zamek 3

Více informací najdete na www.chvalskyzamek.cz.


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Komiksový Deadpool čeří pocity v Drákulově výzvě

deadpool200Šílenou a spletitou směsici barev, postaviček, akce, hlášek a kulturních odkazů – to vše můžete očekávat od nového grafického románu Deadpool – Drákulova výzva, který nám přináší komiksové nakladatelství Crew. Zapomeňte na film, sáhněte po komiks...

Divadlo

Divadelní Rozmarné léto na počest Vančury

altNa počest spisovatele Vladislava Vančury, kterého před sedmdesáti lety popravili nacisti, byly uskutečněny Vančurovské dny 2012 konané v pražské Zbraslavi.

 

...

Film

Když může být láska k vaření také záchranou před vyhoštěním. Francouzská komedie A do kuchyně! se dotýká problémů migrace dospívajících

A do kuchyne200Čtvrtý celovečerní debut francouzského režiséra Louise-Juliena Petita sleduje osudy mladých migrantů snažících se integrovat do tamní společnosti prostřednictvím kurzů vaření. S nimi jim má pomoct svérázná kuchařka Cathy, pro kterou j...