Svatojánskou slavností se rozloučili s předškoláky

Svatojánskou slavností se rozloučili s předškoláky

Tisk

Slavnost 200Svatojánskou slavností se v plzeňské mateřské škole Božkov rozloučili  s předškoláky. Zároveň přivítali léto. Na děti čekalo několik dílniček: upletly věnec ze sedmero kouzelného kvítí, nazdobily skleničky na třezalkový olej, který si společně namíchaly, nazdobily a naplnily si pytlíček kouzelnými bylinkami a vyrobily si malý lampionek.

 


V podvečer si zapálily oheň. Společně si zazpívaly, děti i dospělí měli možnost pošeptat své tajné přání do věnečku, který byl vypuštěn do řeky. Ve školce pak všichni přespali.

Slavnost 1

Školka Božkov se řídí mottem: "Každé dítě je umělec. Jde o to, aby jím i zůstalo až vyroste." Vychází z alternativních pedagogických směrů (inspiruje se především waldorfskou pedagogikou) a z dalších celostních přístupů k dítěti. „Jsme si vědomi potřeby nové pedagogiky, která děti a mladé lidi připravuje pro současnou dobu a budoucnost,“ uvádí web školky.

Slavnost 2

Jejím cílem je vytvářet pro děti vlídné, tvořivé, zdravé a přínosné prostředí. Ve školce provozují třeba dětskou jógu. Pořádají tam různé akce: podzimní, vánoční, masopust, vynášení Moreny. Děti kupříkladu navštívily i farmu v Černé Hati.

Slavnost 3

Foto: Barbora Ottová

www.skolkabozkov.cz


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Žádný sex, je úterý

sex200Tracy Bloomová nesnila o spisovatelské dráze, tak jako o ní snívají jiní autoři. Měla úplně jiné plány, ale jak už to tak bývá, život jí naservíroval úplně jiné menu.

...

Divadlo

„Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť.“

masaryk stefanik 200Městské divadlo Zlín chtělo oslavit letošní významné výročí 100 let vzniku Československa originálně a velkolepě a také tak, aby se nejednalo o jednorázovou akci. Pustili se tedy do spolupráce s Divadlem Aréna Bratislava a za...

Film

Špion Johnny English znovu zasahuje
ImageOd pokračování ztřeštěné parodie na Jamese Bonda by se dalo očekávat, že její úroveň poklesne, stejně jako tomu bývá v mnoha jiných případech ne příliš pochopitelných pokračování. Ale tentokrát úroveň filmu kupodivu s...