Tiskárna EZOP = tiskárna s voňavými produkty

Tiskárna EZOP = tiskárna s voňavými produkty

Tisk

ezop 200Víte, že tisknout lze také ekologicky? Nemáte rádi pach, který mají čerstvě vytištěné listy? Chcete napomoci přírodě? Pokud jste odpověděli alespoň jednou ano, pusťte se do našeho článku, který vám představí zlínskou tiskárnu EZOP.

 

 

Tiskárna EZOP je zlínská společnost, která vznikla už v roce 1993 a od té doby se vyvíjí a upevňuje svou pozici především v oblasti tiskových služeb, reklamy a různých výstavních expozic. Všechny jejich tisky jsou ekologické, a to jak velkoformátové, tak malonákladové (od vizitek po rollupy).

Kdo zná Ezopovy bajky, klasiku všech klasik, ten ví, že Ezop byl velmi moudrý. Hlavními tvářemi tiskárny jsou lev a myška, hrdinové právě jedné z Ezopových bajek. Lev nechá myšku žít, protože mu říká: „I já malá myška ti mohu jednou pomoct.“ a opravdu se tak jednoho dne stane. To když lva chytí do sítí a myška mu pomůže tím, že překouše síť. Velký lev představuje přírodu v celé její kráse a myška? Myška je právě ta tiskárna, která je sice malá, ale významně přírodě pomáhá.

ezop 1

V dnešní době je důležitá společenská odpovědnost stejně jako zdraví a ochrana životního prostředí. Tisky od Ezopa opravdu voní – při tisku se používají speciální latexové barvy na bázi vody, které neobsahují prchavá rozpouštědla ani žádné jiné nebezpečné látky znečišťující ovzduší. Proto se takto vytvořené produkty mohou bez obav vystavovat ve školách, nemocnicích a podobných sterilních prostředích. Navíc při vytvrzování inkoustů nevzniká ozón jako při tisku UV inkousty a barvy jsou krásně syté a vykazují dlouhou životnost.

Služeb tiskárny EZOP rád využívá i malíř Josef Ruszelák, který si zde nechává tisknout takzvané fotoobrazy. Malíř a grafik Josef Ruszelák pochází z Nětčic, kde se narodil 16. 6. 1938 a dětství prožil v Těšnovicích. Od roku 1946 žije ve Zlíně a uspořádal přes osmdesát samostatných výstav a zúčastnil se více jak stovky kolektivních. Za grafické práce získal několik ocenění.

 ezop 2

Více informací: www.i-ezop.cz


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nepolapitelný nájemný vrah si říká Tesseract

200litTen, komu se říká Tesseract, je opravdu dobrý. Dokáže ovládnout vlastní smysly, na každou akci se důkladně připravuje a snaží se o co nejmenší ztráty na civilistech. Vždy jde jen po svém objektu, za jehož vraždu dostane žold. Přestože zabíjí na zakázku, je mi sympatický. Zdá se, že jeh...

Divadlo

Osmyčky, totální unférie z dějin národa českého

Osmycky plakatProsím ten název není s hrubkou. Autoři opravdu svůj kabaret nazvali Osmyčky. V brněnském Městském divadle se představili místní autoři, kteří už mají za sebou několik inscenací, většinou uváděných v létě na Biskupském dvoře Moravského zem...

Film

Petr Zelenka dokončuje kontroverzní „Ztraceni v Mnichově“

Ztraceni v Mnichove 200Trojnásobný  držitel Českého lva, režisér Petr Zelenka ( Knoflíkáři, Rok ďábla, Karamazovi) , dokončuje svůj nejnovější film „Ztraceni v Mnichově“, jehož příprava trvala pě...