Máte radi ryby? Drôtený vodný svet servíruje všetky druhy

Máte radi ryby? Drôtený vodný svet servíruje všetky druhy

Tisk

droteny svet (6)V Justiho sieni Primaciálneho paláca v Bratislave môžete nájsť v termíne od 5. augusta do 29. septembra výstavu Drôtený vodný svet – Tradícia a súčasnosť v drotárskej tvorbe.

 

 

Kolektívna výstava drotárov, ktorí si zvolili tému vodného živlu zasahuje do rôznych aspektov drotárskeho umenia. Na výstave síce nájdeme rozsiahle akvárium vodných obyvateľov, no po komplexnejšej prehliadke Justiho siene objavíte množstvo šperkov, ale aj pásavku zemiakovú, zvieratá rôznych druhov a veľkostí, vodníka, drotára, čipku a množstvo iných drôtených unikátov.

 droteny svet (5) 

Vernisáž výstavy sa uskutočnila 4. augusta a hlavným rečníkom sa stal Ladislav Jurovatý ml., ktorý na výstavu prispel dielom vodníka v životnej veľkosti.

 droteny svet (4) 

Kurátorsky výstavu od 64 autorov zabezpečoval Jozef Šabo, ktorý je i predsedom bratislavského drotárskeho spolku Džarek sídliaceho pri ÚĽUV-e v Bratislave.

 droteny svet (1) 

Šťuka? Sumec? Morský čert? Alebo radšej veľryba? Príďte sa ponoriť do sveta tradičného drotárstva a vybrať si svoju obľúbenú rybu.

 droteny svet (3) 

Výstava potrvá až do konca septembra a bude súčasťou programu počas víkendových Dní majstrov ÚĽUV 2017.

Drôtený vodný svet – Tradícia a súčasnosť v drotárskej tvorbe
5. august – 29. september 2017
denne od 10:00 do 17:00
Primaciálny palác – Justiho sieň, Primaciálne námestie 1, Bratislava
Vstup voľný

 plagat2017primacialny


 

Zobrazit další články autora >>>


Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Mrazivé echo

mrazive echo 200Nakladatelství Kalibr vydalo v listopadu psychologický thriller Mrazivé echo britské autorky C. J. Carverové. Dokázali byste svěřit svůj život do rukou nejlepšího přítele z dětství?

...

Divadlo

Líza Ďulínková se vrací na jeviště MdB – a opět to bude betálný!

my fair lady 200„Lady ze Zelňáku bude hitem“, „Mošův tah s My Fair Lady se zdařil na výbornou“ nebo „Stanislav Moša se už zařadil mezi naše přední muzikálové režiséry a v Lady to opět stvrzuje přesnou mírou nadhledu i dokonalým vedením herců k bezešvému p...

Film

Iránské filmy se vracejí

iransky film white baloon 200Spočítali bychom na prstech jedné ruky, kolik děl z Iránu země uvedla Česká televize (jinde bychom je očekávali marně), kolik se jich dostalo do tuzemských kin - nejnověji