Zoologická zahrada v Ústí nad Labem bude plná strašidel

Zoologická zahrada v Ústí nad Labem bude plná strašidel

Tisk

200traDopřejte sobě i svým dětem nevšední zážitek a vydejte se v sobotu, 2. listopadu, do ústecké ZOO. V rámci oslav Halloweenu tam na Vás čeká hromada překvapení. Těšit se můžete například na dlabání dýní nebo na výtvarnou strašidílnu. Chybět nebude ani oblíbená Strašidelná stezka s živými příšerami. Celá akce vyvrcholí lampionovým průvodem a večerním vystoupením lachtana Moritze.

 

 

Strašidelnou ZOO pořádají v Ústí nad Labem už poněkolikáté. Zatímco loni se hlavní program odehrával v pavilonu šelem, letos budou moci návštěvníci využít také prostory vedlejšího Exotária. Právě tam se můžete směle ponořit do uměleckého tvoření. K dispozici budou nejen dýně a pomůcky na dlabání, ale také vše, co je potřeba k výrobě strašidelných masek. Pavilon šelem ve strašidelném odpoledni ožije zábavným programem. Připravena je celá řada soutěží a také malování na obličej.

tra1

V 17 hodin se na cestu vydá lampionový průvod. Lampiony je možné zakoupit přímo v ZOO, ale protože jejich počet je omezený, organizátoři doporučují přinést si vlastní lampion z domova. Všichni, kteří tak učiní, budou mít v den konání akce vstup do ZOO zdarma. Totéž platí pro návštěvníky, kteří si přinesou vlastní dýni nebo dorazí v maskách.

Letošní ročník Strašidelné ZOO zakončí v 18 hodin večerní cvičení lachtana Moritze.

tra2

Den se strašidly je v ústecké ZOO velmi populární. Loni na akci dorazilo přes tisíc návštěvníků. Organizátoři odhadují, že letos by jich mohlo být ještě více.

Foto: Věra Vrabcová


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Angeles Arrien: Druhá polovina života

druhapol200Možná ani nemusíte být v druhé polovině života, abyste ocenili moudrost této jemně tyrkysové knížky. Je to kniha, která čistí, vede dál a zbavuje strachu ze změn, které jsou přirozené a které můžeme cítit třeba tak, jak autorka popisuje, jako před...

Divadlo

Na podzim do divadla: HRA LÁSKY A NÁHODY

200divDivadla měla dost času připravit se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Hra lásky a náhody v Divadle scéna ve Zlíně.

...

Film

Divoké Včely jsou jako ze staré české vesnice

divoke vcely plakat 200Film Divoké Včely (2001) je nadčasový a oblíbený český snímek o životu lidí kdesi na vesnici. Protože se v něm dost přehání, je vždycky čemu se zasmát. I když hlavní příběh ani tak zaj...