Na hradě Veveří, maso se večeří...a o víkendu tam bude vonět uzené

Na hradě Veveří, maso se večeří...a o víkendu tam bude vonět uzené

Tisk

veveri perexPatříte mezi milovníky masa a specialit z něj? V tom případě si tento víkend, 8. a 9. února, nenechte ujít Slavnosti moravského uzeného.

 

 

V prostorách brněnského hradu Veveří se to bude hemžit těmi nejlepšími řezníky. Na své si přijdou všichni ti, kteří mají rádi klobásky, ovárek, šunku a voňavé maso z udírny. Připraven je i bohatý doprovodný program.

veveri 1

Od odborníků z uzenářství Sláma se například dozvíte, jak správně naporcovat maso. Restaurace Bohéma zase v rámci svojí prezentace představí speciality tradiční, moderní a mezinárodní kuchyně. A pokud se považujete za skutečné jedlíky, můžete se v sobotu zúčastnit soutěže v pojídání knedlíků s uzeným. Hrát vám k tomu bude cimbálová muzika. Zkrátka ovšem nepřijdou ani děti, pro které budou připraveny hry a soutěže. Radost jim určitě také udělá mini zoo a loutkové divadlo.

veveri 2

Vstupné na akci činí 100 korun.

V ceně je zahrnuta ochutnávka uzeného z jednotlivých stánků. Ke každému lístku navíc dostanete zabijačkovou polévku zcela zdarma.

Děti do 120 centimetrů vstupné neplatí.

Více informací najdete na www.moravskeuzene.cz.


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pro děti i dospělé: Sedmý kámen

sedmy kamen200V listopadu vyšla v nakladatelství Bookmedia dobrodružná kniha italského autora Guida Sgardoliho Seedmý kámen. Ač je určena čtenářům od 14 let, pokud máte rádi legendy a tajemno, zaujme i vás!

...

Divadlo

BALETNÍ KARAFIÁTOVI BROUČCI V ÚSTÍ NAD LABEM

Broucci plakat 200Po 13 letech se v Severočeském divadle v Ústí nad Labem představili v premiéře 6.10 2013 v 15 hodin Karafiátovi Broučci. Pohádkový příběh o lásce, pochopení i naději napsal Jan Karafiát (1846-1929) v...

Film

Temný rytíř povstal představuje důstojné zakončení Nolanovy temné trilogie

temny rytir povstalFanoušci temného rytíře se konečně dočkali. Po bezmála čtyřech letech se Bruce Wayne alias maskovaný hrdina z Gotham city opět vrací na plátna kin. To vše prostřednictvím režiséra, který před téměř sedmi let...