Zkus Kuks – na kole

Zkus Kuks – na kole

Tisk

Kuks200Labská stezka z Hradce Králové na Kuks přilákala loni 225 tisíc návštěvníků. V uplynulém roce se ať už na kole, nebo pěšky vydalo po Labské stezce na trase Hradec Králové – Kuks 225 tisíc lidí. Téměř 92 tisíc jich pak dorazilo až k hospitálu Kuks.

Labská stezka se v návštěvnosti drží stále na velmi vysokých číslech. Tomuto výsledku v uplynulém roce pomohl i nově zrekonstruovaný a otevřený barokní areál v Kuksu. Turisté si cyklostezku velmi oblíbili. Údaje o návštěvnosti plynou z průzkumu průjezdů za období leden až prosinec 2015. Až do Kuksu dojelo po stezce podle měření 91 727 lidí.

kuks

 

Další „nej“ Labské stezky Hradec Králové – Kuks za rok 2015

Nejvíce návštěvníků za jeden den (2379) bylo 8. května 2015 v Kuksu.Nejfrekventovanějším dnem na stezce byla sobota. K měsícům s největší návštěvností patřily červenec a srpen. V roce 2013 projelo stezkou kolem 200 tisíc návštěvníků. V roce 2014 to bylo ještě o 30 tisíc více.              

Kuks2

 

Labská stezka je evropským cykloturistickým fenoménem s mezinárodním charakterem. Prochází dvěma státy – Českem a Německem. Z celoevropského pohledu je pak stezka součástí sítě dálkových cyklotras. Právě cyklisté vyhledávají krásy labských břehů nejčastěji.

Kuks3

Z celkového počtu tvoří stabilně kolem 80 % návštěvníků stezky. Historie Labské stezky sahá do 80. let minulého století. V roce 2013 byl dokončen úsek Hradec Králové - Kuks v délce 26 km. Trasa vede krásnou krajinou Polabí, převážně v těsné blízkosti řeky Labe. a je vhodná pro běžná kola, lze jí pohodlně projet i s vozíkem pro dítě. Cyklostezka Hradec Králové / Josefov / Kuks je součástí dálkové Labské stezky. Nová trasa je jednou z nejdelších souvislých cyklotras v České republice.

ilustrační foto autor, www.npu.cz 


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Občanská válka, draci a dvě dívky. Jak nás ovlivňuje původ naší rodiny?

Kdyz se stiny natahuji perexAurora a Eva. Dvě odlišné dívky. Aurora je sirota, o kterou se stará její babička. Eva má milující rodiče. Jejich cesty se protnou během války, která obě poznamená.

...

Divadlo

Na podzim do divadla: HRA LÁSKY A NÁHODY

200divDivadla měla dost času připravit se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Hra lásky a náhody v Divadle scéna ve Zlíně.

...

Film

Jeden svět: Festival dokumentárních filmů v Ostravě již po dvacáté!

Jeden svetZačátkem dubna u nás proběhne filmový festival, na který se opravdu těším. Není ledajaký, žádný mainstream. Je dokumentární a nese na svých bedrech obrovské poselství. Ukáže nám, že všichni na světě máme práva. Jeden svět je festival dokumentárních fil...