Putovní výstava Má vlast cestami proměn míří do regionů

Putovní výstava Má vlast cestami proměn míří do regionů

Tisk

ma vlast 200Výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o příznivých proměnách opomíjených míst a objektů v naší krajině. V letošním roce jich představuje celkem 112. Na konci června se jednotlivé kolekce výstavy postupně odstěhovaly z pražského Vyšehradu do všech krajů Čech, Moravy a Slezska.

 

Výstava představuje osudy zchátralých budov proměněných v krásné a užitečné stavby, svědectví o obnovených náměstích a návsích, rekonstruovaných nádražích, zachráněných sakrálních stavbách i znovuoživené přírodě.
Od slavnostního zahájení v květnu bylo možné celou výstavu vidět na pražském Vyšehradě. Nyní se rozdělila na šest kolekcí, které budou po zbytek roku postupně k vidění ve všech třinácti krajích ČR. Svou pouť kolekce začínají v Táboře, Lošticích, Bučovicích, Toužimi, Růžové a Horním Maršově.

ma vlast


Časový plán putování výstavy je možné najít na webových stránkách www.cestamipromen.cz. Je také možnost domluvit se s organizátory výstavy, aby se některá z kolekcí zastavila v dalších městech a obcích. Putovní výstavu Má vlast cestami proměn pořádá Asociace Entente Florale CZ - Souznění, z.s., spolu s Národní kulturní památkou Vyšehrad, jedenácti partnerskými kraji a řadou dalších spolupracujících organizací a institucí. Hlavním partnerem letošního ročníku výstavy je Zlínský kraj.
www.cestamipromen.cz, www.aefcz.eu


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vlčí stopy: Můj život s vlčí smečkou

vlci stopyOstravská rodačka Tanja Askani je žena, která doslova běhala s vlky. O svém životě s vlčí smečkou napsala dojemné vyprávění doprovázené nádhernými fotografiemi zvířat a přírody. Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Divadlo

Prázdninové divadelní tipy z Letní scény Musea Kampa: Víkend s Werichem, loučení s Medou a divácký hit Marta

Marta Hana Holišová a Marta Kubišová foto jakub Macháček 5967 nahledLetní scéna Musea Kampa nabízí intenzivní divadelní zážitky v idylickém prostředí na ...

Film

Cesta do lesa aneb v městě už nás to nebaví

cesta do lesaPokračování úspěšné komedie Cesta z města chystá premiéru na 4. října 2012. Ponese název Cesta do lesa a režie se opět ujal zkušený Tomáš Vorel st.