Do projektu Brány památek dokořán se v dubnu zapojí 95 akcí

Do projektu Brány památek dokořán se v dubnu zapojí 95 akcí

Tisk

brany pamatek 200Členská města Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska se opět připojí k Mezinárodnímu dni památek a sídel v rámci projektu Brány památek dokořán. Po celý duben města otevírají památky, pořádají prohlídky, výstavy, koncerty a další akce.

 

V Jindřichově Hradci se do projektu zapojí hned tři kulturní instituce, které na 1. dubna zahájí turistickou sezonu – výstavní dům Stará radnice, Dům gobelínů a Muzeum Jindřichohradecka. Bohatou historii a pamětihodnosti královského města Uherský Brod je po celý duben možné poznat prostřednictvím turistického okruhu s názvem Stezka městskou památkovou zónou.

V Čáslavi bude otevřena vyhlídková věž kostela sv. Petra a Pavla.

V Úštěku si budou moci zájemci prohlédnout tamní hrad, kde uvidí i vrhací husitskou kuši. Moravské pašije loutkoherce Víti Marčíka budou k vidění 4. dubna v altánu v Poděbradech.

Dny izraelské kultury zase chystají ve Slaném od 6.–13. dubna.

Jarní tvořivý pátek v tržnici řemesel připravují v budově bývalého pivovaru v Jilemnici na 7. dubna.

Na řadě míst si lze užívat atmosféru velikonočních trhů; například v Karlových Varech, ve Spáleném Poříčí, nebo v Hostinném.

brany pamatek1

Podrobný přehled všech akcí je na stránkách Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Král utopenců – avantgardní prózy pro snící čtenáře

Kral utopencu (2)„I Král měl samozřejmě svůj sen. Když zavřel oči, viděl vlny: jak se valí a jedna se rodí z druhé.“ Král utopenců od tajemného ruského spisovatele Alexeje Cvetkova je k...

Divadlo

Věřte nebo ne, sbalit ženu je jednoduché

jak sbalit zenu200V rámci zlínského divadelního svátku – festivalu Setkání Stretnutie 2019 do Zlína zavítalo také Divadlo pod Palmovkou se svým manuálem Jak sbalit ženu 2.0.

...

Film

Jiří Strach: “Přece si kvůli vlastní ješitnosti nezkazím film!”
ImageRežisér Jiří Strach je navzdory svému jménu považován za jednoho z nejlaskavějších českých režisérů, a stejně tak působí i v reálu. Je trpělivým učitelem mladých filmových tvůrců a má upřímnou radost z jejich úspěchů, protože dobře ...