Muzeum otevřelo nové expozice a střešní terasu

Muzeum otevřelo nové expozice a střešní terasu

Tisk

muzeum200Tři nové expozice, zrekonstruované vnitřní prostory, ale také nově vytvořenou střešní terasu s unikátním výhledem na hlavní město mohou vidět návštěvníci v Národním zemědělském muzeu v Praze. Za dva roky plánuje muzeum otevřít pobočku zaměřenou na potravinářství v Ostravě, v oblasti Dolních Vítkovic.

 

 

Loni zahájená rekonstrukce muzea na pražské Letné má mimo jiné přiblížit podobu budovy původnímu návrhu architekta Milana Babušky z roku 1937. Celou rekonstrukci se muzeum rozhodlo provést za provozu.

Muzeum1

Sobotka ocenil, že ministerstvo zemědělství věnovalo v posledních letech muzeu intenzivní pozornost. Nové expozice se se snaží zaujmout především mladší návštěvníky.

Muzeum4

Současnou nabídku rozšířily tři stálé expozice. Výstava Voda v krajině má interaktivní formou představit příběh vody.

Expozice Objevovna je určena hlavně školákům a je zamýšlena jako přednáškový a výukový prostor a laboratoř pro pokusy všeho druhu. Nové Gastrostudio je postaveno jako tréninkové místo pro kuchaře a cukráře. Konat by se tu ale měly i kurzy vaření pro veřejnost.

Vyhlídková střešní terasa s výjimečným pohledem na hlavní město nabízí piknikovou louku, která se v budoucnu spojí s expozicí Živá zahrada.

Muzeum2

Do všech poboček zemědělského muzea loni zavítalo téměř 335 tisíc lidí.

Ctibor Čejpa, ilustrační foto autor, zdroj Národní zemědělské muzeum


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nová kniha Blanky Faltové Nezvi si vraha do života

NezviSiVrahaDoZivotaKniha Blanky Faltové Nezvi si vraha do života je označená jako kniha plná napětí a erotiky. Pod tím bych si představila úplně něco jiného, než ve skutečnosti je. Napětí je celkem jasné – občas se ráda bojím....

Divadlo

Divadelní loď Tajemství

Před dvanácti lety na břehu Vltavy zakotvila nevídaná loď. Loď s oponou, s divadelními prkny a programem pro malé i velké. Na boku s velkým nápisem Tajemství, s podtitulem Bratří Formanů si křižuje dvě největší české řeky, kotví...

Film

Představujeme vám projekty, které na podzim nabídne veřejnoprávní televize

ct 200Česká televize oslavila tento rok šedesáté výročí od svého založení. A i když má ty největší oslavy jubilea za sebou, bude podzimní schéma doprovázené ještě jejich dozvuky. Nebudou však chybět ani nové projekty, které dostanou prostor vedle...