Cestou necestou Neznámou zemí

Cestou necestou Neznámou zemí

Tisk

altVe dnech 16. až 27. dubna 2012 provoní Zlín dálky. Uskuteční se již 16. ročník festivalu Neznámá země, festivalu cestování, sbližování a poznávání kultur.

 

 

 

Návštěvník nechť počítá s tím, že nebude vědět kam dřív a možná svede tuhý boj s nutkáním se rozkrájet. Jako nejlepší řešení se jeví zjistit si nejkratší cesty mezi Alternativou - kulturním institutem, Café R 21 v Baťově mrakodrapu, náměstím Míru, Galerií Art&Books.

alt

A kvůli komu a čemu hrozí nestíhačka? Kvůli výstavě fotografií Lubomíra Pospěcha Krajinou Bílých Karpat. Kvůli vyprávění Lenky Klicperové o cestách po Kurdistánu, Iráku a Afghánistánu. Kvůli cestopisům Trabantem Hedvábnou stezkou a Návrat na Rapa Nui. Kvůli projekcím soutěžních dokumentů filmové soutěže festivalu. Kvůli koncertu kapel Ukulele Orchestra jako Brno a Čankišou. Kvůli... program a podrobné informace ať si případný zájemce laskavě nastuduje na www.neznamazeme.cz.


Neznámá země
Datum a místo konání: 16. - 27.dubna 2012, Zlín
Pořadatel: Sdružení pro cestopisnou dokumentaci Camera Incognita

Zdroj foto: neznamazeme.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kdo zabil Malého prince?

kdo-zabil-maleho-prince perexAutor policejních detektivek Michel Bussi se nechal inspirovat záhadnou smrtí Saint-Exupéryho a napsal napínavý příběh, který je hrou nejrůznějších náznaků a stop a zároveň je výjimečnou poctou Saint-Exupéry...

Divadlo

Putování za zaniklým divadlem

Divadla 200V  tematické edici Zmizelá Praha právě teď vydává nakladatelství Paseka ve spolupráci s Národním muzeem (jeho Divadelním oddělením) práci teatroložky Olgy Vlčkové (*1976) s názvem Divadlo a divadelní scény.

...

Film

Vlci na hranicích jdou do kin!

Vlci na hranicich - PLAKAT (2)Vlci jsou zpět! Před více než dvěma staletími byli vlci na Broumovsku vyhubeni, teď se do přírody pomalu vracejí, a mění tak životy mnoha lidí. Dokument Vlci na hranicích portrétuje jejich problematické...