Máte doma milovníka dinosaurů? Pak nepřehlédněte Velkou knihu pro malé vypravěče

Máte doma milovníka dinosaurů? Pak nepřehlédněte Velkou knihu pro malé vypravěče

Tisk

velka-knizka-dinosauri-pro-male-vypravece200Dinosauři jsou dalším tématem oblíbených Velkých knih pro malé vypravěče, které v edici Ella a Max vydává nakladatelství Presco Group.

 

 

 

 

Velké knížky pro malé vypravěče se vyznačují větším formátem, lepenkovými listy jako u leporela a především krásnými ilustracemi plnými drobností. Pokaždé se na stránkách tak dá najít něco nového. Smyslem knih je podle mého názoru, že se děti zpočátku mohou jen dívat, nebo poslouchat vyprávění rodičů a později sami přicházet s nejrůznějšími příběhy.

Interaktivnímu čtení navíc nahrávají postavy nebo v tomto případě dinosauři, kteří se nachází na každé stránce. Tentokrát jde o deset druhů dinosaurů jako například karnotaurus, pteranodon, nebo steogosaurus. Většina z nich je máma s mládětem, což působí velmi roztomile. Navíc se díky tomuto prvky děti i rodiče snadno naučí základní druhy dinosaurů.

S tím ovšem pomůže především poslední stránka knihy, kde jsou očíslovány a rozepsány jednotlivé druhy dinosaurů nacházející na daných stránkách. Na většině je jejich kolem 17 a na jedné dokonce 35. Přiznávám, že ačkoliv jsem už nějaké knihy o dinosaurech četla, tak jsem o spoustě názvů těchto tvorů neměla ani tušení. A tím pádem se moc těším, až se v budoucnu doma staneme opravdovými odborníky na dinosaury.

Jednotlivé stránky knihy se kromě zobrazených tvorů příliš neliší – vybočuje jen třetí stránka, kde je zobrazeno nejvíce dinosaurů především z podvodního světa. Jinak dinosauři dovádějí v přírodě, a to až do večera, kdy se na poslední stránce ukládají ke spánku.

Velké knihy pro malé vypravěče jsou mou srdcovou záležitostí. Jsou určeny pro malé i větší děti a já na nich oceňuji především preciznost a krásné ilustrace a opravdu se těším, jak budu s knihou pracovat s dětmi.

velka-knizka-dinosauri-pro-male-vypravece

Velká kniha pro malé vypravěče Dinosauři
Autor: Max Walther
Žánr: pro děti od 3 let
Nakladatelství: Presco Group v edici ELLA & MAX
Rok vydání: 2020
Počet stran: 12
Hodnocení: 90 %

https://www.presco.cz/velka-knizka-dinosauri-pro-male-vypravece/


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Vydejte se s dětmi do mytologických světů

atlas-mytu 200Ve vydavatelství Presco Group vyšla v edici Ella a Max další dětská kniha – tentokrát velkoformátový a úžasný Atlas mýtů, kterým je radost listovat.

...

Divadlo

Pražské Divadlo Kolowrat uvádí komedii Bez zábran

kolowrat200Další reprízu inscenace Bez zábran proběhne v Divadle Kolowrat v pátek 12. května v 19.30 hodin. Představení připravilo s hereckým kvartetem nedávno založené Staromódní divadlo, režisérem je Robert Russell. Hru napsal britský prozaik, dramatik, sat...

Film

Úkryt v ZOO – snaha chránit, i přes vlastní nebezpečí

ukryt v zoo 2 (2)„Až za mřížemi byli konečně v bezpečí.“ Příběh válečného Polska a nebezpečí, v jakém se nacházeli nejenom Židé, ale všichni obyvatelé tehdejší Varšavy, umocněné prostředím malebné ZOO, vybombardované v první den obsazení...