Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

Tisk

baletparodie perexMám moc ráda balet. A tak se těším do Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kde je v pátek 22.5.2015 na programu představení na motivy Labutího jezera. Má být plné komických prvků a komediálního ztvárnění. 



Vystoupí sólisté ústeckého baletu ve svých oblíbených rolích, avšak tentokrát prý tak trochu jinak. Labutě se z jezera možná přenesou do bažiny, členové souboru si s úsměvem a ironií udělají legraci sami ze sebe a ze zaběhnutých stereotypů. Nachystáno je i něco navíc, ale to je prozatím zahaleno rouškou tajemství. Jsem tedy opravdu napnutá, čím nás hodlají rozesmát a překvapit! :)

baletparodie

BALETNÍ PARODIE
pořadatel Various Arts
22.5.2015, začátek v 19:00 hodin 
Severočeské divadlo v Ústí nad Labem 
choreografie: Vladimír Gončarov 

www.operabalet.cz


VARIOUS ARTS
je umělecká skupina, sdružující úspěšné umělce se zkušenostmi z mezinárodních angažmá. Tito umělci nabízejí své soukromé umělecké projekty.

Repertoár je velmi široký a nabízí celou řadu vystoupení a divadelních forem, od klasiky po modernu. Můžete si tak vychutnat jak dramatický projev v kombinaci tance a operního zpěvu, či skladbu světově známých ale i méně známých operních árií za klavírního doprovodu, přes klasická baletní vystoupení až po taneční variace na populární moderní hudbu. Velmi oblíbené jsou také baletní miniatury, ve kterých je namíchán koktejl všech možných stylů a hudby, a tak si na své přijdou milovníci všech věkových kategorií. V neposlední řadě pak sklízí úspěch také úsměvná taneční vystoupení.

www.variousarts.eu
 

Vladimír Gončarov
Je úspěšný choreograf, sólista baletu, ale také klavírista a vítěz ankety "Osobnost roku Ústeckého kraje 2011" v kategorii kultura.

Vystudoval konzervatoř v Alma-Atě v Kazachstánu, a následně úspěšně absolvoval Permskou státní baletní konzervatoř v Permu. První angažmá získal v Akademickém divadle P. I Čajkovského v Permu (Permskij akademičeskij teatr opery i baleta imeni P. I. Čajkovskij). Jako sólista později působil ve Velkém divadle v polské Poznani (Teatr wielki Stanislawa Moniuszki w Poznaniu).

V současnosti je sólistou baletního souboru Severočeského divadla opery a baletu v Ústí nad Labem. V jeho repertoáru nalezneme celou řadu klasickcýh i moderních rolí: Albert (Giselle), Princ, Rudovous(Labutí jezero), Matka Simona (Marná opatrnost), Romeo (Romeo a Julie), Händel (Farinelli), Girej(Bachčisarajská fontána), Čaroděj (Aladin), Princ Desirée (Spící krasavice), Escamillo (Carmen), Lucifer (Z pohádky do pohádky), Peer Gynt (Peer Gynt), Coppélius (Coppélia), mladý Casanova(Casanova), Catullus (Catulli Carmina), Princ Louskáček (Louskáček), Raymond Asso (Edith – vrabčák z předměstí), Čoban (Cikánské kořeny/í), Princ (Popelka), Partajník (Café Aussig), Espada (Don Quijote).

Kromě vlastního vystupování v baletních či jiných tanečních číslech se věnuje choreografii, které jsou diváky velmi uznávány a sklizejí nadšení i obdiv - Libertango, Solaris, Ave Maria a další. Své všestranné nadání dále uplatňuje i při tvorbě choreografií v operních inscenacích Lakmé, Othello, La nozze di Figaro, Komedianti.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

8. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

8 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Saturnin místy ani nepotřeboval slova

saturnin 200Předposlední premiérou Městského divadla Zlín se stal Saturnin, notoricky známé humoristické dílo Zdeňka Jirotky.

...

Literatura

Relaxace – brána k uvolnění těla i ducha

relaxace perex 200 1Na pultech knihkupectví se objevila další z řady knih zaměřujících se na relaxační techniky. Téma je to velmi vyhledávané, relaxaci člověk potřebuje v dnešním hektickém světě stále častěji jako ...

Divadlo

To nejlepší z hudebního divadla – to je festival Dokořán!

dokoran 200Letos v červnu Městské divadlo Brno opět nabídne průřez tím nejzajímavějším, co se odehrává v oblasti hudebního divadla na českých i zahraničních jevištích, a vás tak čeká pestrá ochutnávka pozoruhodných uměleckých počinů, které ukážou, co všechno n...

Film

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě

holubMožno si myslíte, že už ste videli svoj najabsurdnejší film, ale tento snímok dokáže vyvrátiť celý zmysel absurdity.

...