Muzeum otevřelo nové expozice a střešní terasu

Muzeum otevřelo nové expozice a střešní terasu

Tisk

muzeum200Tři nové expozice, zrekonstruované vnitřní prostory, ale také nově vytvořenou střešní terasu s unikátním výhledem na hlavní město mohou vidět návštěvníci v Národním zemědělském muzeu v Praze. Za dva roky plánuje muzeum otevřít pobočku zaměřenou na potravinářství v Ostravě, v oblasti Dolních Vítkovic.

 

 

Loni zahájená rekonstrukce muzea na pražské Letné má mimo jiné přiblížit podobu budovy původnímu návrhu architekta Milana Babušky z roku 1937. Celou rekonstrukci se muzeum rozhodlo provést za provozu.

Muzeum1

Sobotka ocenil, že ministerstvo zemědělství věnovalo v posledních letech muzeu intenzivní pozornost. Nové expozice se se snaží zaujmout především mladší návštěvníky.

Muzeum4

Současnou nabídku rozšířily tři stálé expozice. Výstava Voda v krajině má interaktivní formou představit příběh vody.

Expozice Objevovna je určena hlavně školákům a je zamýšlena jako přednáškový a výukový prostor a laboratoř pro pokusy všeho druhu. Nové Gastrostudio je postaveno jako tréninkové místo pro kuchaře a cukráře. Konat by se tu ale měly i kurzy vaření pro veřejnost.

Vyhlídková střešní terasa s výjimečným pohledem na hlavní město nabízí piknikovou louku, která se v budoucnu spojí s expozicí Živá zahrada.

Muzeum2

Do všech poboček zemědělského muzea loni zavítalo téměř 335 tisíc lidí.

Ctibor Čejpa, ilustrační foto autor, zdroj Národní zemědělské muzeum


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Pavel Krásenský: „Pokud mám možnost mít v lednici své malé místo, kde si uchovávám usmrcený hmyz, tak je rodina opravdu velmi tolerantní“

200rozV rámci Listopadu, měsíce fotografie na našem webu jsme se rozhodli vyzpovídat i některé české fotografy. Prvním z nich je Pavel Krásenský, jehož ilustrace jste už určitě viděli v nějaké učebnici biologie. Jeho parketou je totiž makrofotografie hmyzu a ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Zlín kráčí Za kulturou krok za krokem

krok 200Za kulturou krok za krokem je název unikátní losovací akce, která sdružuje podnikatele s podobným zájmem a hlavně dělá radost. Firmy si navzájem přeposílají své klienty a dělají radost těm stávajícím. My vám v tomto článku představíme, co nabízí Městsk...


Literatura

Nápady pro týdenní detox organismu za pomoci zelených smoothies

smoo200Zima svou vládu ještě neskončila a jaro se s jarní únavou ještě nedostavilo, proto je nyní vhodná doba na týdenní detox! Novou příručku Zelené smoothie  s podtitulem 7 – denní detox si pro nás a naše zdraví připravilo nakladatelství Noxi.

...

Divadlo

Životní příběh Jiřího Plannera, který začínal kdysi v Semaforu, je hlavně o něčem

planner perexKniha Planner Story přibližuje osobnost Jiřího Plannera, který sice už dávno není hvězdou, ale má neskutečný tah. Už jako provozní šéf známého pražského divadla prošel neskutečnou spoustu dobrodružství, zážitků a ...

Film

Predpremiéra česko-slovensko-poľskej komédie Indián

Indian perexV bratislavskom Auparku sa 19. septembra uskutočnila svetová predpremiéra česko-slovensko-poľskej komédie Indián. Ide o príbeh ako uviedol jeden z režisérov Patrizio Gente: „Do bohatého kreténa sa prevtelí duch starého indiánskeho náčelníka a pret...