ČT Art slaví. Diváci se mají na co těšit.

ČT Art slaví. Diváci se mají na co těšit.

Tisk

PRAHA – 21.8. 2014. Při příležitosti oslav ročního vysílání, představila alternativní ČT Art veřejnosti „fajnšmekrovsky“ přichystanou nabídku podzimního vysílacího schématu včetně dvanácti premiér a tří přímých přenosů v prvním záříjovém týdnu.

 


1.9. zahájí ČT Art podzimní vysílání v podobě kontroverzní inscenace „Velvet Havel“, kterou pro Divadlo Na Zábradlí vytvořil Miloš Orson Štědroň. Jde o osobní generační pohled a zároveň provokativní počin – pro lidi, kteří Václava Havla milují, i pro ty, co mu nemohou přijít na jméno.

Dále se můžeme také těšit na přímý přenos Smetanovy opery „Prodaná nevěsta“. Série živých vysílání bude zakončena koncertním happeningem z pražské Krymské ulice na počest divadla Semafor.

Kromě přímých přenosů je nachystáno i dvanáct premiér. Hudební fanoušci se mohou těšit na koncerty Eltona Johna, kapely Pink Floyd nebo vystoupení Chinaski k výročí jejich 20.narozenin.

Fenomén Underground se nám představí ve všech jeho podobách, včetně natáčení v autentickém prostředí festivalů a v komunitách spolu s dobovými materiály tehdejší doby a svědectví pamětníků žijících v zahraničí.

 program H

Režisér Adam Rezek se nám vyjádřil k natáčení o Antonínu Dvořákovi, kdy se jednalo o sérii tří koncertů, střih trval dva roky. Ve vysílání půjde o devět pořadů, které vtipnou formou přiblíží dialogy Marka Ebena spolu s Jiřím Bělohlávkem.

Pro příznivce diskuzních pořadů sází ČT Art na „Konfrontace Petra Fischera“ (přední český publicista a laureát Ceny Ferdinanda Peroutky), který se svým přenosným studiem podrobuje své hosty razantní a kritické diskuzi v souvislosti s kulturními tématy.

Děti sametu jako série profilových dokumentů se pokusí zmapovat osobnosti, díla a názory ve své profesi dnešních třicátníků, kteří dospívali již ve svobodné zemi. K dokumentu se vyjádřil i sám akrobat, herec a principál Rosťa Novák, který byl k projektu rovněž přizván: „Našli mne v období nejnáročnějšího projektu mimo ČR..“ „…Díky dokumentu jsem si uvědomil, jak moc náročných těch pět, šest let bylo.“ Rovněž informoval o otevření svého divadla v Holešovické tržnici a točení filmu.

Mezi premiérami nebudou mimojiné chybět koncerty k výročí 20 let Prague Philharmonia či Galakoncert k 80. výročí založení Symfonického orchestru hlavního města Prahy.

programtzct02 H

www.ceskatelevize.cz/art/

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Bílá: „Dělám to, co cítím“

200rozČernobílé turné Lucie Bílé spěje do finále. Show plná pyrotechniky, nevídaných projekcí, kostýmů, ale i světlomalby Alexe Dowise a spousty tanečních vystoupení vyprodává haly v Čechách i na Slovensku aby rozehřála natěšené publikum. Jsem velmi ráda, že s...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Film ZER měl pražskou derniéru, režisér s hercem byli přivítáni kurdskými šálami

ZER perexPražská derniéra filmu ZER tureckého režiséra s kurdskými kořeny Kazima Öz, který získal řadu ocenění na různých festivalech, se uskutečnila ve velkém stylu. Film byl dvakrát za sebou promítán ve vršovickém kině Pilotů, zúčastnil se nejen režisér,...


Literatura

Lásku ve špičce italské boty si nezapomeňte přibalit do kufru

laska ve spicce italske boty 200Láska ve špičce italské boty je název knihy Blanky Malé, která nedávno vyšla v nakladatelství Kazda. Jedná se o velmi čtivý román, který si užijete nejen na dovolené.

...

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Vymazlené DVD Super 8
ImageSuper 8, film režiséra J. J. Abramse, který se proslavil seriálem Ztraceni a natočil například Mission: Impossible III a Star Trek, byl dychtivě očekávaným blockbusterem, který vsadil na strategii přitáhnout do...