Annabelle vrací úder

Annabelle vrací úder

Tisk

anna200Film Annabelle (2014) je dost zvláštní klasický horor plný detektivního pátrání a překvapivých lekavých scén. Nikdy nekončící boj dobra se zlem začíná tentokrát u nastávajících rodičů John a Mia.

 

 

John a Mia jsou šťastní manželé, mají dům na předměstí, zajištěnou domácnost, první dítě na cestě. Každý den si dokazují, jak se mají rádi a dá se říct, že jejich jediná starost je právě Miino těhotenství. Jednou John dostane takový nápad koupit jí sběratelskou panenku ve svatebních šatech, kterou už dávno chtěla, jenže panenka Annabelle začala po jednom brutálním napadení v jejich domě ovládat telekinezi.

anna2



Vypadá to zezačátku jako laciný příběh, ale v tomhle hororovém podání se postupem času ukazuje, že je ve filmu spousta vyvedených triků, ze kterých je člověk pořádně vylekaný. Pointa příběhu je navíc dost povedená. S čím asi bude mít takový spokojený pár nejvíce starostí? Je jasné, že s výchovou svého dítěte a do toho vstupuje Annabelle.

Manželé mají své starosti pěkně rozdělené, John se snaží, aby byla Mia klidná a ona se zase bojí o svoje dítě. Nejdříve na ně zaútočí zfanatizovaný pár a bodne ji do břicha, poté se o celou parádu stará už jen panenka, do které vstoupil zlý duch zemřelé vražedkyně.

Ledajaké obavy o dítě a manželství jsou pro zfilmování nudné, ale paranoia ze světa okolo probouzí v manželech takovou nejistotu, že se už nevěnují pomalu ničemu jinému než tomu, co zase přijde. Na druhou stranu všechny hororové scény vypadají tak strašně, že když se třeba nastávající matka na film podívá, její vlastní starosti ji v tu chvíli budou připadat jako maličkosti a obavy jsou rázem pryč.

anna6



Začíná to nevinně, nejdřív se uprostřed noci sám od sebe zapne šicí stroj, potom se na křesle sama Annabelle houpe až nakonec skončí Mia ve strašidelném sklepě anebo na okně ochotna spáchat sebevraždu, aby svou dceru před Annabelle zachránila.

Říká se, že ochota obětovat se pro druhé je někdy až nesmyslně velká. Je vždycky jednodušší jít svou vlastní cestou a nedělat si starosti s tím, co bude zítra. Jenže pokud se něco špatného neustále vrací, je někdy třeba začít jednat.


Annabelle
Horor
USA, 2014, 95 min
Režie: John R. Leonetti
Scénář: Gary Dauberman
Kamera: James Kniest
Hudba: Joseph Bishara
Hrají: Annabelle Wallis, Ward Horton, Alfre Woodard, Eric Ladin, Tony Amendola, Brian Howe, Michelle Romano, Gabriel Bateman, Shiloh Nelson, Paige Diaz, Morganna May, Camden Singer

Distributor: Magicbox

Hodnocení: 95%

Foto: www.magicbox.cz

Blu-ray k dostání:
http://www.magicbox.cz/blu-ray/annabelle-blu-ray


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Láska, závist, nenávist, touha po moci a bohatství ovládají lidstvo v každé době. Historie je poučná, ale člověk ne

Jaroslava ČernáPaní Jaroslava Černá má na svém kontě spoustu milostných romantických příběhů na pozadí skutečných historických událostí. V jejích knihách vystupují skutečné historické postavy, jejichž osudy jsou líčeny s nádechem tajemna, k němuž má autorka románů velmi blízko. Co vš...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Všechno nejhorší 2

vsechno nejhorsi  perexVysokoškolačka Tree byla nucena pořád dokola prožívat ten samý den, na jehož konci ji vždycky zabil vrah v masce maskota její univerzity. Z téhle časové smyčky se dostala tak, že odhalila totožnost svého vraha a poslala...


Literatura

Kniha pro milovníky Miloše Knora a fejetonů

knoreni zivota200K(n)oření života je název poslední knihy Miloše Knora, která vyšla v nakladatelství CPress. Je s ní spojený slogan: „Místo návštěv doktora – kopec smíchu od Knora!“.

 

...

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou – již popatnácté

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně již patnáctým rokem poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letním neb...

Film

Záhy začne další ročník Febiofestu

Febiofest JJ perex
Stejně jako v uplynulých letech se i letos pořádá v Praze FEBIOFEST. Tato filmová přehlídka, obohacená i soutěžními sekcemi, se měla původně uskutečnit na jaře, avšak kvůli epidemii covidu byla odložena.  Začíná v pátek ...