Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

Tisk

hunger games200Záverečná časť úspešnej filmovej ságy, ktorá sa zaraďuje do žánru dystopických filmov. V druhej časti vrcholí vzbura jednotlivých krajov Panemu proti moci Kapitolu, ktorý ich dlhé roky utláčal a nútil sa zúčastniť krutých hier, v ktorých sa bojuje na život a na smrť, hier o život.

 

 

 

Prezident Panemu sa zo všetkých síl snaží ubrániť poriadok, avšak sily vzbúrencov sa blížia ku Kapitolu, prezident Snow im nachystá zopár nepríjemných prekvapení. Hlavný hrdinovia musia zvládnuť rozličné nástrahy a pasce, ktoré pridávajú filmu na dynamickosti. Vďaka tomu je film nabitý akčnými scénami a bojovými výkonmi.

Čo je na škodu celej ságy, postup predmestiami Kapitolu je zdĺhavý, a tak nebolo potrebné rozdeliť záverečnú časť do dvoch filmov. Tým totiž stratila atraktivitu, ktorá bola prítomná v prvých dvoch dieloch.

Vyvrcholenie filmu asi všetci predvídali, nikoho neprekvapila porážka Snowa (hoci niektorí tajne dúfali, že by mohol vyhrať). Tiež bolo značne predvídateľné, ako sa zachová prezidentka Coinová, ktorá stála na čele vzbúrencov a nakoniec sa ukázalo, že je povahovo horšia ako samotný Snow. Snaha o nastolenie obdobného režimu ako bol Snowov tak nebola naplnená.

Samozrejme, všetci sme čakali na vyvrcholenie ľúbostného trojuholníku. Komu dá Katniss svoje srdce? Frajerskému Galeovi alebo dobráckemu Peetovi? Filmy a realita sú však často odlišné, a preto si na tento záver treba počkať až do poslednej minúty.

Záverom možno podotknúť, že Síla vzdoru 2. časť bola oveľa lepšia ako tretia, ktorá bola zbytočne natiahnutá a celkovo nezaujímavá. Na filme bolo dobré množstvo akcie, ale nevýhodou bol príliš čitateľný záver, ktorý ničím neprekvapil.

 

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

(The Hunger Games: Mockingjay - Part 2)

2015 / Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller / 131 minut / USA

 

Hrají: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Sam Claflin, Elizabeth Banks, Donald Sutherland, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Willow Shields, Jeffrey Wright, Stanley Tucci, Toby Jones, Mahershala Ali, Jena Malone, Natalie Dormer, Gwendoline Christie, Elden Henson, Robert Knepper, Evan Ross, Wes Chatham, Joe Chrest, Phillip Troy Linger, Monique Ganderton, Stef Dawson, Patina Miller, Mark Jeffrey Miller, Michelle Forbes, Misty Ormiston, Kim Ormiston, Paula Malcomson, Eugenie Bondurant, Meta Golding

Režie: Francis Lawrence

Kamera: Jo Willems

Hudba: James Newton Howard

Scénář: Danny Strong, Peter Craig

Zvukové formáty: česky DD 5.1 / anglicky DD 5.1

Titulky: české, slovenské

Obrazové formáty: 16:9

Bonusy:

• Vysoce ceněné cíle - Herecký soubor

• Navigace minovým polem - Produkce v Atlantě, Paříži a v Berlíně

• Procházení ohněm - Zakončení ságy

http://www.magicbox.cz/dvd-hledani/hunger-games-sila-vzdoru-2-cast

hunger games


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Harasimová

MH200Markétu Harasimovou znám poměrně krátkou dobu, ale po přečtení jejího románu Poháry touhy se mi tak nějak dostala pod kůži. A protože jsem ji chtěla poznat víc, zrodil se tento rozhovor:

 

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Před dvaceti lety padla první klapka Snowboarďáků. Výročí kultovní komedie oslaví v kině Lucerna

snowboardaci200Legendární komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi (Vojtěch Kotek a Jiří Mádl), kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek, i když na prkně stáli zatím jen v počítačové herně, se vrací na vel...


Literatura

Poznejte příběh osudové lásky

Cisarovna perexPíše se rok 1853. Alžběta Bavorská, přezdívaná Sisi, má jasno. Buď se dočká opojné romantické lásky, jakou zná z básní, nebo se nezamiluje nikdy. Nikdo z její rodiny však pro její ideály nemá pochopení.

Divadlo

Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

baletparodie perexMám moc ráda balet. A tak se těším do Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kde je v pátek 22.5.2015 na programu představení na motivy Labutího jezera. Má být plné komických prvků a komediálního ztv...

Film

Na dovolenou kolektivně, se zpěvem a hrami

Dovolena perexUž jsme asi pozapomněli, že ještě před čtvrtstoletím byly běžné kolektivně organizované závodní dovolené, přidělované odbory (jednotné, komunistické nadvládě podřízené Revoluční odborové hnutí - neboli ROH) pr...