Pacifik Rim 2 ve znamení akce

Pacifik Rim 2 ve znamení akce

Tisk

Pacific1Vezměte Godzillu, Jurský park a Transformers. Zamíchejte v čínském kotlíku a prodáváte Pacifik Rim 2.

 

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim, byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hlavním hrdinou je Jake Pentecost (John Boyega) syn mrtvého Stackera Pentecosty. Jake se živí krádežemi a nelegálními obchody. Poté co potká patnáctiletou Amaru, se ale z donucení začlení do programu výcviku nových Jaegerů.

Druhý díl filmu Pacific Rim má na svědomí zcela nový tým včetně režie ( S.S. Deknight), scénáře (Emily Carimichael, Kira Snyder) i kamery (Daniel Mindel) a rozdíl je znát. Tvůrcům se podařilo na retro jedničku navázat akčnější dvojkou, která je nabitá efekty. Opět je zde jednoduchý příběh, který nedává moc logiku, doplněný nyní o pár podobných scén jako v prvním díle. Přidali mnohem více zápletek, které jsou nesmyslné a je jich možná až příliš, obsadili mladé hezké herce a celé vylepšili o akčnější a dynamičtější hudbu, kterou má na svědomí Lorne Balfe.

Pacific2

Z původní herecké sestavy zůstala jen hrstka postav a o Raleigh Becketu se zde zmíní jen jednou větou, což je trochu škoda, když v prvním díle hrál hlavní roli. Z počátku se zdá, že ústředními postavami budou mladí/dětští piloti ve výcviku, ale ti naštěstí (bohužel?) v příběhu sehrají jen "křoví".

Souboje zde tentokrát nejsou s minimem světla, ale jsou naopak jasné a přehledné a můžete si je lépe užít. Kromě toho, že je ve dvojce příliš mnoho herců, strojů, zápletek.. Pokud se Vám v prvním díle líbili Kaiju jako ještěři, tak ve druhém si jich moc neužijete. Alespoň ne v původní podobě. Tak jak je známe, se v celém filmu objeví dohromady cca 30 minut. Přesto v nadupané závěrečné bitvě o záchranu světa nechybí.

Pacific4

Nádech Armagedonu tentokrát schází stejně jako snaha o navození pocitu, že jde o vše. Nicméně, závěr filmu se nese v duchu "Pojďme zemřít za lidstvo", takže je vše, jak má u blockbusteru být. Pokud nehledáte u filmu promyšlený příběh, nevadí vám nudný začátek, přehršel všeho a chcete vidět pořádnou robotickou bitvu, která je rozhodně akčnější proti prvnímu dílu, za návštěvu kina to stojí.


 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„...i do sítí pavoučích se dá štěstí chytat..."

aneta200Aneta Langerová je v pilných přípravách na turné k novému albu „Jsem", které se stalo v den jeho křestu zlatým. Turné začíná na koncertě v brněnském Semilassu 16. 2. 2010. Na koncertech zazní jak nové skladby, tak i oblíbené kusy z alb předchozích. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

The Circle nabízí leda tak pěkný pohled na Emmu Watson v upnutých riflích

the circle Irena perex

Do kin vstupuje film The Circle, který byl natočen podle knižní předlohy Davea Eggrese vydané česky pod názvem pod názvem Kruh. Bohužel ale nemá moc co nabídnout! Snad jen dvě herecké ...


Literatura

Antistresové omalovánky


omalovanky 200Ráda bych vám představila, řekněme, propracovanější verze dnes velmi populárních antistresových omalovánek. Jedná se o dvě knihy, a to Kreativní omalovánkové techniky a Barevná terapie – Antistresové omalovánky. Obě splňují to, co od...

Divadlo

Mezi námi děvčaty

Mezi nami devcaty 200V dubnu tohoto roku se na prknech Komorní Fidlovačky uskutečnila již stá repríza autorského debutu irské dramatičky a zároveň také herečky Elaine Murphyové. Slavnostní kulatou reprízu Little Gem si nenechala ujít ani samotná...

Film

Perly na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary

mffkv 200Novou znělku k 48. MFF KV natočil režisér Martin Krejčí a kameraman Štěpán Kučera spolu s loňskou návštěvnicí festivalu britskou herečkou Helen Mirrenovou v Londýně na začátku června...