Paddington 2 je film pro celou rodinu

Paddington 2 je film pro celou rodinu

Tisk

paddington perexPaddington, medvídek z peruánské džungle, se zabydlel v Londýně u rodiny Brownových. Stal se součástí místní komunity a zbožňuje ho celá ulice. Pod čepicí pořád nosí ukrytý toust s pomerančovou marmeládou pro případ nouze, který nastane, když se medvídek rozhodne koupit dárek ke 100. narozeninámsvé tety Lucy.

Aby měl na dárek peníze, najde si práci a rozhodne se, že koupí nádherné starožitné leporelo. Knihu však někdo ukrade a Paddington, který se snaží chytit zloděje, se nešťastnou náhodou stane podezřelým. I když zločin nespáchal a je nevinný, soud ho pošle do vězení. Zatímco se Brownovi snaží dokázat Paddingtonovu nevinu, medvídek si za mřížemi najde spoustu přátel a stane se pomocníkem místního kuchaře. Skutečný zloděj je ale blíž, než by si kdokoliv pomyslel. Je to herec Phoenix Buchanan (Hugh Grant), který bydlí v domě naproti Brownovým a který doufá, že ho ukradená knížka dovede k pohádkovému bohatství.

Stejně jako první díl i druhé Paddingtovo dobrodružství zrežíroval Paul King a znovu se mu povedlo namíchat koktejl složený z kouzelného, i když prostého příběhu, laskavého humoru, optimismu a víry v dobro. Všude, kam přijde, přináší Paddington pozitivní energii, a svým přístupem mění svět kolem sebe k lepšímu. Ano, možná to zní kýčovitě, ale film tak rozhodně nepůsobí, právě naopak - jedná se o milé pohlazení pro duši, které potěší a zaujme nejen děti, ale i dospělé.

Ze všech herců a hereček, kteří přesvědčivě ztvárnili své postavy, je nejlepší jednoznačně Hugh Grant v roli herce - zloděje. Doteď hrál ve filmech samé milovníky a osudové muže, takže vidět ho v charakterově úplně jiné roli je opravdu zajímavý zážitek. Nicméně i zde ukázal své herecké nadání a jeho Buchanan je nejvýraznější postavou celého filmu. Teda druhou nejvýraznější. První je hlavní hrdina Paddington, u kterého ani na okamih nezapochybujete o tom, že je skutečný.

Paddington 2 je zkrátka krásná a hravá pohádka, která vám vykouzlí úsměv na rtech. Na vašem věku nezáleží - tohle je film, který si užije celá rodina!

paddington 2


PADDINGTON 2

Komedie / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / Francie, 2017 Režie: Paul King
Scénář: Paul King, Simon Farnaby
Kamera: Erik Wilson
Hudba: Dario Marianelli
Hrají: Ben Whishaw, Brendan Gleeson, Sally Hawkins, Hugh Grant, Julie Walters, Jim Broadbent, Imelda Staunton, Peter Capaldi
Stopáž: 103 minut

Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naším závazkem je uspokojit potřeby všech čtenářů

Roman Svitak 200Nakladatelský dům Grada vstoupil na trh s třemi novými značkami pro své knihy. Co za tímto krokem stojí a jaké se očekávají výsledky? Vyplatí se tímto způsobem investovat dovnitř firmy nebo vše převálcují elektronické knihy? A proč GR...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Oui, šéfe! ... Práci šéfkuchaře nepodceňujme!

oui, sefe! daniel cohemNenáročná francouzská komedie „Oui, šéfe“ svým názvem příliš nesděluje. O co vůbec jde? Jenom z plakátu usoudíme, že asi půjde o gastronomi. Ano, seznámíme se sice se slavným šéfkuchařem Alexandrem Lagardem ...


Literatura

Připravte si doma nějaký luxusní dezert

moderni ceska cukrarina 200Nakladatelství Motto se chytilo příležitosti a v době slávy pořadu Peče celá země vydalo knihu jednoho z porotců – Josefa Maršálka. Jedná se o působivou kuchařku s názvem Moderní česká cukrařina.

...

Divadlo

MACBETH – Too Much Blood, klasika tak trochu jinak

ldy MacbethDivadelní adaptace jednoho z nejznámějších děl mistra dramatu, Williama Shakespeara, v podání českého filmového a divadelního režiséra a dramatika Davida Jařaba svou nevšedností a minimalismem, až komiksovou stručností textů a precizním zpodobn...

Film

V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

pasaz 200Máme pro vás pozvánku na promítání unikátního filmu "Pasáž" režiséra Juraje Herze, a to 8. dubna od 19:00 v 3Kino ArtPasáži.

...