I ten nejmenší zvuk vás může zabít

I ten nejmenší zvuk vás může zabít

Tisk

Tiche misto perexLee (John Krasinski) a Evelyn (Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Zatím jsou všichni naživu. Jejich nejstarší dcera je neslyšící, a proto byla pro ně znalost znakové řeči absolutní nutností. A právě to jim možná zachránilo život, když Zem ovládli Oni.


Kdo jsou ti Oni, to nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně dobře vyvinutý sluch a každičký, i ten nejmenší zvuk přiláká jejich pozornost. Ta znamená smrt, jak brzy zjistí i Abbottovi. Na odlehlé farmě, kde žijí, vyvinuli celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit. Teď se však zdá, že se rodina ocitla v opravdovém nebezpečí. Evelyn je těhotná – a porod ani první měsíce života dítěte se bez křiku jednoduše neobejdou…

Příběh, který je označován za nejděsivější a nejoriginálnější film roku, nyní Magicbox přináší na DVD. Recenze slibují mimořádný zážitek, mistrovské dílo, které bude děsit celé generace. Mají pravdu.? Spíš ne, než ano.

Celý film má vynikající děsivou atmosféru, které ticho ještě dodává na síle. I samotný nápad vytvořit svět, kde být zticha znamená přežít a zvuk přináší smrt, je originální, a jeho zpracování taky. Herci své role ztvárnili perfektně a nemáte problém uvěřit jim všechno, co jejich postavy prožívají. Hezky zobrazena je i soudržnost rodiny a jejich vzájemné vztahy.

Tiche misto

Tohle všechno však pochovává spousta nelogických věcí, kterých je plný celý film. Uvedu několik příkladů. Proč počas úvodní scény, kdy rodina prochází lesem, kráčí nejmladší dítě samotné za rodiči a zůstává tak úplně bez dozoru? Když mohou lidé bez obav mluvit u vodopádu, proč si nepostaví příbytek tam? A proč se netvorů, kteří nemají mít žádnou známou slabinu a kteří dokázali ovládnout celý svět, dá nakonec zbavit tak snadno? Pokud však neplánujete nad dějem moc přemýšlet a chcete vidět film s trochou napětí a dramatu, u kterého si odpočinete, je možné, že vás Tiché místo uchvátí.

TM

Hodnocení: 65 %

TICHÉ MÍSTO
Drama / Horor / Thriller / Sci-Fi
USA, 2018
Originální název: A Quiet Place
Režie: John Krasinski
Scénář: John Krasinski, Scott Beck, Bryan Woods
Kamera: Charlotte Bruus Christensen
Hudba: Marco Beltrami
Hrají: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Cade Woodward, Leon Russom, Doris McCarthy
Stopáž: 90 minut

www.magicbox.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na slovíčko s pořadatelkami festivalu Culturea

culturea rozhovor200Už 24. a 25. dubna se Zlín promění n město opěvující Japonsko a Itálii. Stane se tak v rámci festivalu Culturea, o kterém jsme vás na našem webu již informovali. Nyní si můžete p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

PAS DO HOLLYWOODU


pas do hollywoodu 200Není rozhovor jako rozhovor. Většinou vycházejí takové, které se jen koří věhlasu zpovídaného a šíří jej dál, vlastně můžeme uvažovat o oboustranně výhodné symbióze. Přesně takové texty nalezneme třeba v knížce nadutě naz...


Literatura

Kuchařka Markéty Hrubešové pro vytížené ženy

kucharka tak varim jaPopulární herečka je dobře známá svou vášní k vaření. Zúčastnila se i pořadu VIP Prostřeno. Zároveň v roce 2011 vydala kuchařku pod názvem Tak vařím já, kde prezentuje své recepty. Kuchařka je urč...

Divadlo

Pozemšťan. Premiéra ONE MAN SHOW v Divadle Bolka Polívky v Brně

Pozemstan perexDruhou premiérou letošní sezony byla pod patronací principála Bolka Polívky 5. dubna autorská inscenace Pozemšťan v podání herce Pavola Seriše a v režii Hany Mikoláškové. Komediální pantomimou a vlastními komentovanými vstupy herec vypráv...

Film

V druhém dílu bambitky zaujmou především nové postavy

Tajemství staré bambitky 200Již podruhé mohou milovníci pohádek odhalovat Tajemství staré bambitky. Hlavní herci zůstávají, přidávají se i noví. Bude to přesto stačit na úspěch nebo populární pistoli brzy zahalí prach zapomnění?

...