Prestižní soutěž Jameson Done in 60 Seconds v režii Jameson whiskey je zpět!

Prestižní soutěž Jameson Done in 60 Seconds v režii Jameson whiskey je zpět!

Tisk

altV letošním roce proběhne již druhý ročník soutěže Jameson Done In 60 Seconds v rámci Jameson Empire Awards, která je určena pro všechny fanoušky filmu.

 

 

 

Irská whiskey Jameson v letošním roce opět vyzývá všechny talentované filmové fanoušky a nadějné budoucí režiséry k účasti v každoroční soutěži amatérských filmařů Done in 60 Seconds. Na účastníky i výherce soutěže čekají lákavé ceny. Vítěz získává zájezd do Londýna a možnost utkat se v mezinárodním kole soutěže o celkové vítězství a účast na prestižních Jameson Empire Awards 2013. Součástí celosvětového finálového klání jsou také zajímavé filmové workshopy.

Projekt Jameson Done in 60 Seconds je soutěží probíhající již několik let ve světě, od roku 2011 také v České republice. Nadšení filmaři na sebe berou nelehký úkol zpracovat svůj oblíbený film do pouhých 60 vteřin. Vtipně, poutavě, umělecky a jak jinak než... s nadhledem!

Stačí si vybrat svůj oblíbený film, nezáleží na jeho známosti nebo žánru, je pouze jen jedno omezení. Vtěsnat Tvůj remake do pouhých 60 vteřin...

alt

Do prvního ročníku Jameson Done in 60 Seconds se v České republice v loňském roce přihlásilo nečekané množství velmi kvalitních prací. Do boje vstoupilo 39 klipů, přičemž v červnu se výběr zúžil na finálovou desítku. Nechyběl loňský oscarový titul The Social Network, dvakrát byl zastoupen Stanley Kubrick (Mechanický pomeranč, The Shining) a také Steven Spielberg (Jurský park a Zachraňte vojína Ryana).  Čtyřčlenné porotě se nejvíce líbilo originální ztvárnění kultovního snímku Forrest Gump od Petra Brunnera.

Vyhlášení proběhlo přímo v Karlových Varech v rámci Mezinárodního filmového festivalu a odehrálo se v unikátním prostoru Jameson Festival Lounge, hlavním stanovišti milovníků filmu, irské whisky Jameson, skvělé hudby a zábavy.

Vítěz prvního českého ročníku Jameson Done In 60 Seconds, Petr Brunner se se svým snímkem utkal v mezinárodním kole soutěže v konkurenci vítězných snímků z 19 zemí celého světa. Z celkového počtu 29 videí postoupili do užšího výběru finalisté z Velké Británie, Chile, Kazachstánu, Irska a Bulharska.

alt

Při předávání prestižních Jameson Empire Awards 2012 byla porotou zvolena jako absolutní vítězka soutěžící z Kazachstánu Indira Suleimenová se svým snímkem Černá labuť.

Se soutěžními snímky mohou filmoví tvůrci do soutěže Jameson Done in 60 Seconds přihlásit od 18.4. 2012 na stránkách www.jameson.cz. Uzávěrka přihlášek je 14.6. 2012.

O nejlepších tvůrcích rozhodne tříčlenná porota v tříkolovém výběru. Dne 22.6. 2012 bude vyhlášeno  TOP 10 soutěžních videí, které budou zveřejněny na www.jameson.cz. Z těchto soutěžních videí bude veřejností zvolen snímek, který získá Cenu diváků. Hlasování proběhne na kanále youtube a zvítězí snímek s největším počtem like. Porotou budou zároveň zvolena TOP 3 videa, jejichž autoři budou pozvání na slavnostní vyhlášení, které proběhne 5.7. 2011 na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech. Slavností vyhlášení se bude i v letošním roce konat v Jameson Festival Lounge.  Zde proběhne vyhlášení pořadí nejlepších tří videí a celkového vítěze soutěže. Vítězné video postupuje do mezinárodního kola Jameson Empire Awards 2013.

Pro více informací o Done in 60 Seconds a přihlášení do soutěže jděte na www.jameson.cz, kde naleznete také pravidla soutěže.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Urban: „Humor je vždycky dobrý společník a odbourá mantinely“

petr urban 200Přečtěte si rozhovor s Petrem Urbanem, otcem legendárního Čecha Rudy Pivrnce. Řeč bude nejen o této značce, produktech a úskalích, ale i o jeho dětech nebo výtvarné výchově.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Co se stane, když se na JEDNÉ svatbě setkají DVĚ nevěsty?
dve nevesty a jedna svatba 200Marie je typická městská singl. V práci s jí daří víc než dobře - je úspěšná televizní moderátorka a to, co dělá, miluje, v soukromí však moc úspěchů nezaznamenává. Ve vztazích má totiž absolutně nezávidění...

Literatura

Pátrání po prolomení tajemné kletby pokračuje v Tanci nág

stulcova rafaelova skola tance nagNetrpělivě očekávaný druhý díl série Rafaelova škola od Renaty Štulcové je tu. Tance nág vyšly! Marina Fialková, víla po mamince, je o rok starší, zmizela jí motýl...

Divadlo

Zlínské divadlo přináší další komedii od Francise Vebera

draha legrace 200Francis Veber je proslulý francouzský scenárista, producent, režisér, filmař a divadelník známý například díky filmu Drž hubu! nebo filmu a divadelní hře Blbec k večeři. Zřejmě právě díky jejímu úspěchu se v Městském divadle pustili do...

Film

Před měsícem vypukly Hvězdné války

Star Wars200Po téměř čtyřech desetiletích, kdy se zrodila první část Star Wars neboli Hvězdných válek, rozdělených do tří trilogií, přišla do kin v pořadí již sedmá část opatřená podtitulem Síla se probouzí. Nejprve vznikla prostřední trilogie, poté násle...