Oltář z 16. století se předvedl v plné své kráse

Oltář z 16. století se předvedl v plné své kráse

Tisk

Oltar 200Po náročné opravě 400 let starého kostela svatého Floriána v Ústí nad Labem - Krásném Březně viz http://www.kultura21.cz/historie/10384-kostel-svateho-floriana bylo dokončeno i restaurování hlavního oltáře.

 

 

Oltář Tobiáse Lindnera z Freiberga, z alabastru, mramoru a dalších materiálů z roku 1604, prošel náročnou  půlroční restaurátorskou  mravenčí prací. Výsledek jejich práce se veřejnosti poprvé rozzářil při první adventní neděli za velkého zájmu veřejnosti.

Oltar 1

Litoměřický biskup Jan Baxant, který v roce 2013 požehnal novým zvonům, učinil požehnání i oltáři a to nejen v českém jazyce, ale i v německém, pro početné věřící ze Saska.

Oltar 2


Foto : Ústecký deník a Rajče Eizik


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Therion: “Jako vždy bude velkým potěšením u vás hrát”

therion 200Tento vzkaz nám předává Christofer Johnsson ze švédské metalové skupiny Therion. Ta je headlinerem festivalu Made of Metal, který se koná 15. až 17. srpna v Hodoníně. Přivezou si novou zpěvačku...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Obnovené tradice vaření piva v Úněticích

200 tradsPrvní pivo se vařilo v Úněticích již v 16. století. První zmínka o výrobě piva v obci pochází z roku 1557. Podle starých letopisů zde dobré pivo vařili kanovníci.

...

Z archivu...


Literatura

Podmaní si Neptunův syn Tábor Jupiter?

bohove olympu perexPercy Jackson doufal, že se ho už nové proroctví nebude týkat a konečně bude moci strávit klidné chvíle v Táboře polokrevných spolu se svou přítelkyní Annabeth. Bohové ale mají s Percym nakonec jiný záměr a Percymu nezbude nic jiného...

Divadlo

Premiéra divadelní hry Kancl aneb když hranice mezi vtipem a trapností setřeme

kancl divadlo rokokoPrvní novinkou v sezoně Městských divadel pražských (MDP) se stala stejnojmenná jevištní verze britského sitcomu Kancl (The Office). Premiéra hry Kancl se tak uskutečnila ...

Film

V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

pasaz 200Máme pro vás pozvánku na promítání unikátního filmu "Pasáž" režiséra Juraje Herze, a to 8. dubna od 19:00 v 3Kino ArtPasáži.

...