Českobrodská vzduchovka

Českobrodská vzduchovka

Tisk

ceskobrodska vzduchovka 200Ke konci srpna, 22.8.2015, se za hradbami v Šafaříkově ulici v Českém Brodě koná soutěž určená pro amatérské střelce ze vzduchové pušky s názvem Českobrodská vzduchovka. Pořádána je historickým sdružením Guardia Broda Bohemicalis a Bratrstvem střelcuóv miesta Český Brod.

 

Zahájení soutěže je v 13.00 hod. Zápis a registrace střelců od 12.00 hodin u střeleckého komisaře, startovné činí 50 Kč.  

K soutěži pro dospělé je přiřazena soutěž pro děti ve střelbě z dětské vzduchovky. Pořadatel si vyhrazuje právo kontroly bezpečnosti a způsobilosti střelce a jeho vpuštění do soutěže. Střelec může střílet z vlastní zbraně. Střílí se z volné ruky a z otevřených mířidel. Vzduchovka nesmí být opatřena kolimátorem či optikou.  V případě, že střelec nevlastní svou zbraň je možnost si pušku půjčit na místě od pořadatele.

ceskobrodska-vzduchovka veteran


Střílené disciplíny
První střílená disciplína:  Dvojice střelců odstřílí šest ran na klasický vzduchovkový terč (+ tři nástřelné rány na extra terč)
Druhá disciplína: Střelci se přesunou na vedlejší palpost a odstřílí tři rány na malý terč
Třetí disciplína: Střelci vleže střílí na padací obodované figury.
Finálová střelba: Je střelba ku ptáku, kdy každý střelec střílí tři rány na vyřezanou siluetu ptáka a vyhrává ten, kdo bude nejblíže středu.

Střílí se tak, že dle nastřílených bodu střílí první ten,  kdo se umístil jako třetí a poslední pak ten střelec co měl nejvíce bodů. Každý střelec si v určeném pořadí odstřílí najednou všechny tři rány a  zásahy  jsou hned zakroužkovány a podepsány. Poté nastupuje další střelec.

ceskobrodska vzduchovka 1


„Tato soutěž je tak trochu mimo historický záběr našeho spolku, ale sdružuje celou řadu amatérských střelců jak z našeho města tak ze širokého okolí. Jezdí střelci např. z Říčan u Prahy z Čelákovic či Kostelce nad Černými Lesy a podobně,“ komentuje Martin Semrád z pořadatelského sdružení Guardia Broda Bohemicalis.

Během dne si může návštěvník prohlédnout zaparkované veterány a možná se s nimi i projet. Po ukončení soutěže cca 16.00-16.30 je pro návštěvníky připravena na zadním pódiu hradeb módní přehlídka oblečení a uniforem let šedesátých a sedmdesátých.

Soutěžící i návštěvníci mohou přijít oděni v dobovém oblečení a to jak v civilním, tak v uniformě. Budete srdečně vítáni.

Více informací: www.brodahr.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Anežkou Rusevovou

rusevova 200Anežka Rusevová je česká herečka, která už má za sebou účinkování v několika divadleních hrách i televizních pořadech. Pamatovat si ji můžete například ze seriálů jako Kriminálka Anděl, Ulice, Ohnivý kuře nebo Expozitura. V našem rozhovoru se doz...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Turistický seriál K21: Šatlava – Muzeum vězeňství Uničov

satlava exterier 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou c...

Z archivu...


Literatura

Kodaňská trilogie: Dětství. Mládí. Závislost

big kodanska-trilogie-4zU-487637 (2)

Kodaňská trilogie, kterou vydalo v roce 2022 nakladatelství Host, je niterná zpověď jedné z nejvýznamnějších dánských autorek dvacátého století. Začtěte se do ...

Divadlo

Premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl s úspěchem Divadelní spolek Kroměříž

nekorekt pravidla200První letošní premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl v pondělí 27. února ve vyprodaném sále Klubu Starý pivovar Divadelní spolek Kroměříž. Komorní inscenace, kterou režíroval Ladislav „Láry“ Kolář na motivy hry Mika Bartletta,...

Film

Tomáš Mašín začne v srpnu natáčet film o bratrech Mašínech. Do kin zamíří na podzim 2023

Masin 200Jeden z největších příběhů studené války se po dlouhých letech konečně dočká filmové podoby. Celovečerní film o bratrech Mašínech začne v srpnu letošního roku podle scénáře Marka Epsteina natáčet režisér Tomáš Mašín. Hlavní role v něm ztvární Oskar Hes...