Pozvánka na kurz Hliněné omítky na slaměném domě

Pozvánka na kurz Hliněné omítky na slaměném domě

Tisk

baobaby 200Chtěli bychom vás pozvat na další cyklus přednášek týkající se staveb z přírodních materiálů, jejímž organizátorem je občanské sdružení Baobaby. Tentokrát se jedná o hliněné omítky na slaměných domech.



Program kurzu

Kurz je rozdělen na praktickou a teoretickou část a v jeho průběhu se najde čas i na individuální konzultace vlastních projektů. Teoretická část je zaměřena na problematiku přírodních staveb, a to od jejich historie, přes konstrukční systémy a vlastnosti až po zkušenosti s užíváním a současné trendy. Prakticky se budete věnovat samotné přípravě a aplikaci hliněných omítek.

baobaby 1

Lektoři

Lektory akce jsou Viktor Karlík a Lukáš Gavlovský. Viktor je koordinátorem celého občanského sdružení Baobaby. Stavby z přírodních materiálů realizuje, ale také vyrábí a dodává slaměné balíky a je právě lektorem různých kurzů. Lukáš Gavlovský je umělcem, kterého okouzlují přírodní materiály, především tedy kameny a dřevo. Vyrábí z nich sochy, atypická dětská hřiště a také s nimi doplňuje zahrady. Momentálně žije v rozestavěném domě ze dřeva, slámy a hlíny spolu s ženou a dvěma malými dětmi.

baobaby 2

Ubytování a strava

Kurzy se budou konat v rozestavěném slaměno- hliněném domě výtvarníka a lektora Lukáše Gavlovského. Spát se tedy bude pod střechou tohoto domu, nebo ve vlastních stanech. VIP návštěvníci mohou využít třech lůžek v zahradním domku. Vegetariánská i nevegetariánská strava je zahrnutá v ceně workshopu.

baobaby pozvanka

Více informací: www.baobaby.org


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Adamem Chroustem

chroust 200Nedávno vyšla dlouho očekávaná biografie Dr. Miloslava Stingla (* 19. prosince 1930, Bílina), českého cestovatele, etnografa a spisovatele. Jde o naprosto výjimečného muže s pozoruhodnými zážitky a zkušenostmi. Například zažil blokádu Kuby, mlu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Starý desky jsou hezký: vinylové unikáty pocházejí z Čech

vyroba gramodesek lpPatříte mezi nadšence, kteří chovají doma jako poklad stará vinylová elpíčka? Pak vězte, že výroba vašich pečlivě opatrovaných skvostů měla v Československu obrovskou tradici. Dnes ve svém oboru dokonce drží ...

Z archivu...


Literatura

Manželé Wohllebenovi představili v knize jejich samozásobitelství

jak se zije u wohllebenu 200Pokud vás láká myšlenka samozásibitelství, neměli byste si nechat ujít knihu Jak se žije u Wohllebenů. Samozásobitelství v praxi, která nedávno vyšla v nakladatelství Kazda.

 <...

Divadlo

...Až přestaneš Krakatit

krakatit200V prosinci letošního roku měl v divadle Inspirace premiéru poměrně netradiční projekt. V zahraničí velmi úspěšné Pantomimické duo MIMeGRAM (Tomsa Legierski a Radim Vizváry) přizvalo ke spolupráci studenta DAMU, režiséra Ja...

Film

Predpremiéra česko-slovensko-poľskej komédie Indián

Indian perexV bratislavskom Auparku sa 19. septembra uskutočnila svetová predpremiéra česko-slovensko-poľskej komédie Indián. Ide o príbeh ako uviedol jeden z režisérov Patrizio Gente: „Do bohatého kreténa sa prevtelí duch starého indiánskeho náčelníka a pret...