Muzeum se připojí ke Dnům evropského dědictví

Muzeum se připojí ke Dnům evropského dědictví

Tisk

Muzeum 200Muzeum hlavního města Prahy se zapojí do projektu Dny evropského dědictví (EHD) dne 15. září 2013.Pro letošní rok je hlavní téma Památky v novém světle.

V rámci EHD bude vstup do hlavní budovy na Florenci do 9.00 do18.00 hodin zdarma, stejně tak jako do do Podskalské celnice na Výtoni a do Zámeckého areálu ve Ctěnicích, vždy od 10.00 do18.00 hodin. V hlavní budově Muzea na Florenci budou mít návštěvníci jedinečnou příležitost zhlédnout výstavu Primátorský řetěz / Dary primátorů pražským. Primátorský řetěz je doplněn o dary z celého světa, které dostali pražští primátoři. Dále bude přístupný hlavní exponát Muzea, Langweilův model Prahy, ručně vyrobený z papírové lepenky v letech 1826–1837.

Muzeum


Návštěvníci budou mít příležitost si model zblízka prohlédnout ve 3D kině, které je virtuálně přenese do zmenšených pražských uliček. Podskalská celnice na Výtoni nabízí poslední možnost vidět stálé expozice, jednou z nich je například Historie zaniklého Podskalí, nebo Z dějin Podskalí. Muzeum bude uzavřeno od 15. 9. 2013 až do listopadu 2015, kdy bude otevřena expozice nová. V Zámeckém areálu Ctěnice jsou k vidění stálé expozice Dějiny obce Vinoře / Od pravěku do 20. století a Zámek Ctěnice / Dějiny, stavební vývoj a obnova, které přibližují začátky vodní tvrze a následujícího stavebně-historického vývoje jak Zámeckého areálu Ctěnice, tak obce Vinoř.

www.muzeumprahy.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Taťánou Kročkovou o umění, literatuře, synestézii a výchově dětí

visennaMgr. Jana Lepková mě požádala, abych jí zodpověděla pár otázek pro výzkum určený pro její disertační práci. Janě Lepkové vděčím za mnohé odborné pedagogicko - psy...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dny slovanské kultury 2020 v novém termínu

dny slovanske kultury 200V letošním roce probíhá již 7. ročník mezinárodního festivalu DNY SLOVANSKÉ KULTURY 2020, který bude letos věnován opět prezentaci Kulturního dědictví UNESCO dvou slovanských zemí – Bosny a Hercegoviny a Ruské federac...


Literatura

Račte vstoupit do muzea dinosaurů

Dinosaurium 200Dinosaurium je nejnovějším přírůstkem do řady Račte vstoupit do muzea a za mě jde o skvělou nástavbu knihy Příběh života: Evoluce.

 

...

Divadlo

V Činoherním klubu straší! Divadlo uvede v české premiéře westendový hit 2:22 – DUCHAŘSKÝ PŘÍBĚH

duch1Činoherní klub zahájí novou sezónu premiérou světově úspěšné hry britského dramatika Dannyho Robinse 2:22 – DUCHAŘSKÝ PŘÍBĚH v režii Braňa Holička. Vztahový thriller od autora populárních a oceňovaných podcastů BBC UNCANNY a THE BA...

Film

Bella a Sebastián 2: Dobrodružství pokračuje

Bella a Sebastian 2 - PLAKAT.mp4Už jako malá holka jsem znala příběh malého chlapce Sebastiána a jeho psí kamarádky Belly. Bella měla namále. Musela se skrývat, neboť obyvatelé malé vesničky Saint Martin v savojských Alpách si o...