Destinací roku 2015 se stal zámecký pivovar Frýdlant

Destinací roku 2015 se stal zámecký pivovar Frýdlant

Tisk

pivo200Vítězem soutěže o nejlepší turistické atraktivity, kterou vyhlašuje agentura CzechTourism, se stal zámecký pivovar Frýdlant. O titul nejlepší tuzemské turistické atraktivity soutěžili letošní finalisté od začátku září do konce října.

 

Po tuto dobu přidělovala veřejnost prostřednictvím webových stránek  hlasy soutěžícím v pěti kategoriích:

Fénix – znovuzrozený projekt, kde soutěží památky, které byly „vzkříšeny z popela“  
Zážitek na 1000 % pro celou rodinu s destinacemi vhodnými pro rodiny s dětmi
Cítit se jako doma – destinace EDEN 2015 lákající na regionální gastronomické speciality
Trendy novinky 2015, kde o vítězství bojují nově zpřístupněné atraktivity 
Po Česku za tradicemi odkazující na české tradice 

Soutěž DestinaCZe již třetím rokem.
Smyslem soutěže je nejen ocenit vítěze, ale především udržovat příznivý vzestupný trend domácího cestovního ruchu a nabádat k cestování po Česku. V kategorii Zážitek na 1 000 %  se nejvíce líbil Šumavský Everest, mezi Trendy novinkami 2015 uspěl Relax & sport resort Dolní Morava. V kategorii Po Česku za tradicemi se prvenství odnesl vodní mlýn v Hoslovicích.                                                                                                                   

Objekty, které byly „vzkříšeny z popela“, tedy památky, které prošly obnovou či rekonstrukcí a nyní znovu lákají návštěvníky, soutěžily v kategorii Fénix – znovuzrozený projekt. Právě v této kategorii uspěl obnovený zámecký pivovar Frýdlant, který se stal zároveň absolutním vítězem třetího ročníku soutěže. Výroba piva ve Frýdlantu je poprvé doložena roku 1381. Obnovený Zámecký pivovar  nabízí několik piv pod značkou Albrecht, která odkazuje na Albrechta z Valdštejna.   

pivo

Výsledky soutěže DestinaCZe 2015                                                                                                            

Fénix – znovuzrozený projekt: Zámecký pivovar Frýdlant, Křížová cesta Ronšperk, Tvrz v Dešenicích, Vošárna v Raduni, Vápenka v Horních Albeřicích.

Zážitek na 1000 % pro celou rodinu: Šumavský Everest, Safari ZOO Olomouc, Velký svět techniky, Šťastná země, Zámek Radíč.

Cítit se jako doma: Broumovsko, Jeseníky, Slovácko, Orlické hory a Podorlicko, Železné hory.

Trendy novinky 2015: Relax & sport resort Dolní Morava, Legiovlak. Zábavný vědecký park VIDA, Centrum EDEN, Jatka78.

Po Česku za tradicemi: Vodní mlýn Hoslovice, Porcelánové stezky, Hornický skanzen Březové Hory, Centrum tradičních řemesel na statku Bernard, Sklářský ateliér AJETO.

 

www.destinacze2015.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lubomír Mülller: „Dětství žije ve mně.“

lubomir muller 200Obrázky času Lubomíra Müllera jsou královstvím vzpomínek. Ano, každý snad rád vzpomíná a vybavuje si příjemné chvíle, které prožil. Málokdo se drásá něčím smutným, ošklivým. I věci nepříjemné si přikrášlí, protože pak může jít dál. Do...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Japonská kaligrafie - Cesta psaní - Petra Vitásková může být vaší průvodkyní

kaligrafie 200Petra Vitásková vystudovala japonskou kaligrafii na škole Nihon Shodou Kyoiku Gakkai v Tokiu. Od roku 2002-2005 pod vedením mistryně kaligrafie Akiko Crowther, která jí zprostředkovala externí...

Z archivu...


Literatura

Život s Alim není jednoduchý

pubertacka perexHana Vondráčková pečuje o mámu v pokročilém stádiu Alzheimerovy choroby. Doma jí říkají Ali a je to nejvěrnější přítel, kterého kdy babi měla. Je paličatý i dobrosrdečný, dokáže být zlý stejně jako dobrák, bavič i prudič. S Alim je t...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvádí legendární hru bratří Mrštíků Rok na vsi

rok na vsi200V režii Zdeňka Bartoše a v dramatizaci Miroslava Krobota uvádí už od letošního prosince Městské divadlo v Mladé Boleslavi hru bratří Mrštíků Rok na vsi. V inscenační úpravě režiséra a Kristýny Čepkové se představení prakticky celý soubor. Kr...

Film

Kdo zachrání princeznu, když ne dva strojvedoucí?

JimKnoflik perexJim se jako miminko ocitl v Jamánii, malém ostrovním království. Nikdo z obyvatel neví, kdo jim ho poslal poštou, ale všichni jsou rádi, že se na ostrov nějakým šťastným omylem dostal. Když Jim povyrostl, našel si nejlepší kamarády –...