Naše fotoreportáž: Muzeum oslavilo 135. výročí

Naše fotoreportáž: Muzeum oslavilo 135. výročí

Tisk

Muzeum200Hlavní budova Muzea hlavního města Prahy se stala první říjnovou neděli dějištěm oslav 135. výročí založení muzea.

 

 

 

Na programu byly komentované prohlídky, divadelní představení, hra o ceny, ale i workshopy. Hlavní budova muzea byla otevřena zdarma. Návštěvníci si mohli prohlédnout stálé expozice a příležitostné výstavy.                                                                                                                                                                                                                                                              

Pro děti s rodiči připravili pořadatelé etapovou hru, která je provedla stálými expozicemi muzea, ale i divadelní představení.

Muzeum bylo založeno v roce 1881. Novorenesanční budova muzea na pražské Florenci představuje sbírky, mapující historii hlavního města. Sbírky jsou zaměřeny prakticky na každé historické období.

 

Muzeum1

Muzeum2

Muzeum3

Muzeum4


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na dráhu modelky se rozhodně nechystám, říká Soňa Drábková

sona perexOkatá a sympatická černovláska. Tak lze charakterizovat Soňu Drábkovou, která v minulých týdnech pózovala Robertu Rohálovi. Společně vytvořili fotografickou kolekci, jejíž vernisáž proběhne začátkem příštího roku v Kroměříži. Zatímco v případě ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Chrudimské Regionální muzeum zve na pivo o páté

pivovarnictvi 3Regionální muzeum v Chrudimi zve všechny milovníky pěnivého moku na výstavu Pivovarnictví v Pardubickém kraji, která potrvá až do 26.ledna 2014. Cílem výstavy není pouze představit bohatou tradici pivovarnictví ve výcho...

Z archivu...


Literatura

Za mě kniha roku 2022: Šepot z lesa

sepot z lesa200V srpnu 2022 vyšel debutový mysteriózní román Šepot z lesa mladé autorce Kateřině Surmanové. Již obálka nás varuje, že mezi stromy číhá zlo… a přiznávám, že tajemný les a jeho tajemství vás budou strašit ještě chvíli po přečtení tohoto ma...

Divadlo

20 let radosti a smíchu

screamers PEREXV letošním roce je to už dvacátý rok, kdy mají členové travesti skupiny Screamers plné diáře a brázdí republiku křížem krážem. Sama představení skupiny navštěvuji už od základní školy, takže jejich repertoár znám dobře a byla jsem zvědavá,...

Film

Jak pokračuje legenda Zprávaře

zpravar 200Film Zprávař 2 – Legenda pokračuje, je pokračování kariéry hlasatele zpráv a je konečně tady. Stylová, a přitom nechutná komedie s pevnými prsy a zadky, je přitom dojemná až k pláči.