Velikonoční jarmark v Klementinu

Velikonoční jarmark v Klementinu

Tisk

Jarmark perex11. dubna ožilo hlavní nádvoří Klementina tradičním jarmarkem, který byl tentokrát věnovaný Velikonocům. Národní knihovna připravila pro letošní ročník také jednu novinku - bazar knih, ze kterého si mohli návštěvníci odnést knihy zcela zdarma. Brány otevřela také Zrcadlová kaple, která byla k prohlídkám zpřístupněna bezplatně. 

 

 

Jarmark

Národní knihovna disponuje více než sedmi miliony titulů; ty však se jen půjčují. Knižním bazarem chce knihovna podpořit čtenářství a umožnit návštěvníkům knihovny, aby si mohli odnést oblíbené knihy také domů, aniž by je museli vracet. Knihy do bazaru věnovali zaměstnanci a příznivci Národní knihovny. 

Jarmark4

Na  jarmarku byly ke koupi například korkové a proutěné drobnosti, patchworkové a šité výrobky, levandulové pytlíčky, přáníčka, keramika, kraslice, originální šperky a řada dalších krásných věcí. K velmi oblíbeným vždy patří také výrobky chráněných dílen.

Jarmark1

 

Jarmark2


Tisková zpráva Národní knihovny Praha, foto Ctibor Čejpa


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ladislav Frej: „Že jsem si vybral Stříbrného lipana, má počátek v klukovském věku“

frej 200Přinášíme vám rozhovor s Ladislavem Frejem, interpretem jedné z audioknih z edice Mistři slova vycházející díky Audiotéce a Bookmedia – Stříbrného lipana od Ladislava Tomečka. Čím ho tato audiokniha učarovala a...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Naše fotoreportáž: Letenský masopust potřetí

Masopust200Tradiční slavnost, rozšířená v různých podobách po celé Evropě, se konala první únorovou sobotu  také na Strossmayerově náměstí v Praze. Po slavnostním zahájení se průvod přesunul do Galerie Scarabeus, kde účastníky čekala výstava masopustních mase...

Z archivu...


Literatura

Tajemství včerejška překvapovalo

tajemstvi-vcerejska 200V Nakladatelství Martin Koláček – E-knihy jedou vyšla v roce 2018 kniha Tajemství včerejška od Jaroslava Beneše. Stojí za to?

 

...

Divadlo

THE SOUND OF MUSIC – LIVE!

TeSoundOfMusic perexKaždá nová adaptace muzikálu by v sobě měla mít to pověstné „něco“, co diváky přesvědčí, že právě ona by se měla stát jejich nejoblíbenější. Pořad „The Sound of Music - Live!“, který odvysílala ...

Film

Velká jízda za tornády

torn 200Film V oku tornáda (2014) je o městě Silverton, kde se během pár dní objeví spousta tornád. Akční snímek je o jízdě v autech, lítání v autech a odfukování lidí i s budovami.

...