Jablonecká radnice se dočká oprav interiérů

Jablonecká radnice se dočká oprav interiérů

Tisk

radnice200Postupná rekonstrukce památkově chráněné historické budovy jablonecké radnice pokračuje nejen opravami fasád a výměnou oken, ale také úpravami interiérů, které se vrací do původní podoby.Postupná rekonstrukce památkově chráněné historické budovy jablonecké radnice pokračuje nejen opravami fasád a výměnou oken, ale také úpravami interiérů, které se vrací do původní podoby.

 

Radnice3

Mění se elektroinstalace, vzduchotechnika i podlahy. Repasují se původní dřevěné prvky, které zůstaly ukryté pod umakartovým obložením. Doplňují se i nové prvky podle původních návrhů, které nebyly nikdy realizovány.

Radnice1

Nová radnice byla ve třicátých letech minulého století centrem politického, společenského i kulturního života ve městě. Vinárna, kavárna a restaurace patřily mezi architektonicky nejzajímavější části interiérů radnice. Důsledně se dbalo na vybavení nejmodernějším technickým zařízením. Vzduch přiváděný do místností se v létě ochlazoval a v zimě předehříval, aby zde byla stálá teplota.

Radnice5

Zdroj a ilustrační foto: Město Jablonec nad Nisou

Radnice4


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Buď do něčeho jdu se stoprocentním zapálením anebo to nechávám být."

isla200Nedávno ste mohli zaznamenať na našich stránkach viacero článkov týkajúcich sa Islandu. Na Febiofeste bol ocenený islandský režisér za film Vrabčáci, v Prahe sa 9.4 uskutoční Islandský deň organizovaný Klubom islandských fanatikov a určite ste tiež zaznamenali recenziu na kni...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

(Ne)zabudnutá remeslá: Čipka má korene na Slovensku

krajka200Čipkované rukávy, kruhové priezle, strapce sa používajú na zásterách, okrem nich aj riedke čipky. Čipka nie je prepletená s francúzskymi motívami, pretože nemá s francúzskou čipkou nič spoločné. Vznikla na Slovensku.

...

Z archivu...


Literatura

Jak se stát pirátkou, když to nikdo nechce?

Liga piratu 200Před takovým problémem stojí Hilary Westfieldová, dcera admirála. Odmala chce být pirátkou. Jenže Téměř ctihodná liga pirátů mezi sebe ženy nebere a tatínek admirál vůbec její přání nehodlá vzít v potaz. Pro něj jeho malá holčička musí bý...

Divadlo

Inscenace 1000 tváří Adiny přináší dobovou atmosféru a přitažlivý pohled za kulisy

adina200Jeden barvitý život přinesla v živých barvách premiéra nové hry Daniely Sodomové. Inscenace, jejíž režisérkou a choreografkou je Adéla Stodolová, nese název 1000 tváří Adiny, což mnohé napovídá. Samozřejmě že jde o filmovou hvězdu Adinu Mandlovou. A není ...

Film

ČT nachystala nový kanál pro děti a na něm Děsivé dějiny

Desive dejiny CTD 200Česká televize už láká zájemce jak na kanál speciálně sportovní, tak speciálně zpravodajský. Na konci srpna zprovoznila další, určený především dětem: ČT :D (a ponechme stra...