HOLIDAY WORLD 2018 v Praze i letos nabídne bohatý program

HOLIDAY WORLD 2018 v Praze i letos nabídne bohatý program

Tisk

HolidayWorld2018,Prague Kultura21 (2)Sedmadvacátý ročník největšího středoevropského veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2018 představí téměř celý svět. Ve dnech 15. – 18. února tohoto roku proběhne souběžně s dvanáctým ročníkem mezinárodního veletrhu gastronomie a zařízení pro hotely a restaurace TOP GASTRO & HOTEL 2018 a World Filmem, cestovatelským festivalem plným besed, projekcí a výstav s významnými cestovateli.

Na Výstavišti v Praze Holešovicích mohou návštěvníci ochutnat a poznat téměř celý svět. Celkem se zde bude prezentovat 46 zemí světa. Neděle 18. února bude pak zaměřena na rodiny s dětmi. Pro ty kdo plánují cestovat s dětmi do tří let a hledají informace o zajímavých městech a místech po celém světě, která s nimi lze pohodlně navštívit, je určena platforma Baby City Guide. Letošní partnerskou zemí veletrhu je Slovensko. Toto partnerství není náhodné, naopak bylo vybráno na počest stému výročí Československa a pětadvacetiletému výročí samostatnosti obou republik. Na oslavu tohoto výročí je připraven na neděli 18. února pro československé manželské páry vstup na veletrh zdarma. Partnerskou zemí se stalo letos Slovensko.

HolidayWorld2018,Prague Kultura21 (1)

Uvítal som návrh organizátorov veľtrhu HOLIDAY WORLD, aby sa práve Slovensko stalo partnerskou krajinou tohtoročného veľtrhu. Rok 100. výročia vzniku samostatného Československa a 25 rokov intenzívnej a priateľskej spolupráce Slovenskej republiky a Českej republiky ako samostatných nezávislých štátov je ideálnou a vítanou príležitosťou pripomenúť a zdokumentovať vzájomnosť i priateľstvo medzi oboma našimi národmi,“ uvádí Peter Weiss, velvyslanec Slovenska v České republice. Práve v oblasti cestovného ruchu vidím mimoriadnu možnosť ukázať jedinečnú a pozitívnu stopu, ktorú zanechala naša spoločná história a jazyková a kultúrna blízkosť a zároveň dvadsaťpäťročné samostatné cesty v mysliach našich občanov. V cestovnom ruchu osciluje história, súčasnosť aj budúcnosť, pretože na vzájomnom poznávaní krajiny, prírody, kultúrno-historických pamiatok a ľudí medzi sebou je založená tak úcta k tradícii ako aj nádej vo vzťahu k časom budúcim,“ dodává Peter Weiss.

HolidayWorld2018,Prague Kultura21 (4)

Bezplatný vstup je připraven také pro pětadvacetileté, jako je i výročí obou republik. Návštěvníci se mohou zapojit do řady soutěží, jako například o zájezd all inclusive pro dvě osoby ve dvoulůžkovém pokoji na 14 nocí do hotelu SunConnect Eftalia Marin aaaa+ od spolčnosti CK Neckermann/ Thomas Cook nebo získat kupóny na slevu na zájezd. V rámci veletržního programu vystoupí i zpěvačka Celeste Buckingham, slovenská ethnobeat skupina Družina a řada významných cestovatelů, jako Petr Horký, Jiří Kolbaba, Pavel Stehlík, Miroslav Stingl a další.

Za redakci napsali Pavel Veselý a Renáta Lucková


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

KEKS a TURBO: „Dobýváme naši malou zemičku metr po metru a je to trnitá cesta, ale spravedlivá.“

turbo a keksRockové kapely KEKS a TURBO spojily své hudební síly a vytvořily společné turné, které začíná už za pár dní. Sedm měst, sedm koncertů, které slibují skvělý hudební zážitek. Zeptala jsem se leaderů obou kapel, za KEKS Štěpána Kojana

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Eugenie je příběh české hoteliérky, který by si zasloužil filmové zpracování

Eugenie obálkaPo roce od vydání úspěšného románu Podbrdské ženy je tu nový román Jany Poncarové s názvem Eugenie. Tentokrát se rozhodla povyprávět příběh české hoteliérky. Kniha vychází pod nakladatelstvím Motto a je vhodným tipem na vánoční dárek.

Z archivu...


Literatura

Poznejte životní příběh hrdinky druhé světové války

Osvobozeni perexNancy Wakeová v šestnácti letech opustila rodnou Austrálii. Nějaký čas žila v Americe, ale nový domov a životní lásku našla ve Francii, v Marseille. Během nacistické okupace nedokázala stát stranou a jako nepolapitelná Bílá myš byla n...

Divadlo

Na Letních scénách Divadla Bolka Polívky se letos bude hrát od 11. června do 14. srpna. Předprodej vstupenek zahájen

letni scena 200Tři atraktivní lokality a desítky pozoruhodných titulů pod hvězdnou oblohou… Sedmý ročník Letních scén Divadla Bolka Polívky nabídne divákům mimořádně intenzivní divadelní zážitky. Od 11. června do 14. srpna se bude hrát v amfiteátru na Kr...

Film

Jeden svět: Festival dokumentárních filmů v Ostravě již po dvacáté!

Jeden svetZačátkem dubna u nás proběhne filmový festival, na který se opravdu těším. Není ledajaký, žádný mainstream. Je dokumentární a nese na svých bedrech obrovské poselství. Ukáže nám, že všichni na světě máme práva. Jeden svět je festival dokumentárních fil...