Chyťte si rybičku! Výlov rybníka Olšovce se blíží!

Chyťte si rybičku! Výlov rybníka Olšovce se blíží!

Tisk

200ryba28. říjen letos padne na pondělí, a tak má Česko před sebou prodloužený víkend. Přemýšlíte, jak se třemi volnými dny naložit a nic kloudného vás nenapadá? Zkuste se zúčastnit výlovu rybníka! Sezóna je v plném proudu. Rybník Olšovec v Jedovnicích vydá své bohatství ve dnech 26. – 28. října.

 

 

Nudit se určitě nebudete. Kromě toho, že uvidíte rybáře v akci, na vás čeká bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na oblíbený jarmark lidových řemesel. Samozřejmostí je také prodej živých ryb. Pokud si na zabíjení a porcování šupináčů netroufáte, není nic jednoduššího, než vybrané kousky svěřit do rukou odborníků. A to nejlepší na konec: za ryby si letos nijak zvlášť nepřiplatíme. Ceny jsou srovnatelné s loňským rokem.

ryba

Pokud vám ryby z nějakého důvodu nechutnají a kapra na vánoční tabuli už několik let nahrazuje mísa řízků, možná by stálo za to ochutnat některou ze zdejších rybích specialit. Jedovničtí rybáři se vyznají a ze svých úlovků umějí připravit opravdové lahůdky. Sami poznáte, že kaprovi v trojobalu už dávno odzvonilo. 

A jestli vás vyhlídka na pečenou štiku nenadchla, možná si spravíte chuť u stánků s produkty zdejších pěstitelů. Na své si během výlovu přijdou i děti – připraveny jsou pouťové atrakce a jízda na ponících.

ryba1

Vstup na akci je zdarma. Přespolní si mohou rezervovat ubytování ve zdejším kempu. 

Více informací najdete na www.olsovec.cz a www.jedovnice.cz.

Foto: www.jednovnice.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Monikou Váňovou

200rozS uměleckou fotografkou Monikou Váňovou jsem se před časem seznámila na kurzech tvůrčího psaní a velmi brzy jsem pochopila, že tato křehká blondýnka má nejen výrazně tvůrčího ducha, ale že si také dokáže tvrdě jít za svými sny a dovést je až k realizaci...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Otroctví v Novém světě

otroctvi v novem svete 200Pod dojmem stále živých hrůz, které vyhřezly ve 20. století, ať již diktované rasově, etnicky nebo třídně, ustupují do pozadí neméně děsivé jevy, které se děly v předešlých časech, často po celá dlouhá staletí. Avš...

Z archivu...


Literatura

3. díl komiksu Noe pokračuje v zavedeném stylu

noe 200Dlouho jsem čekal, až budu vědět, kdy vyjde poslední díl komiksu Noe v České Republice, ale bohužel datum není známo, a tak Vám zrecenzuji 3. díl. Třeba se poslední díl objeví co nevidět a díky této recenzi se snad i fanoušci komiksu dočkají zakončení.

...

Divadlo

Nebezpečné hry irského tance

Lord perex1. listopadu jsme měli možnost zhlédnout další unikátní taneční show Lord of the Dance, tentokrát s názvem "Dangerous games". Představení proslulého Michaela Flatleyho opět nezklamalo.

...

Film

Evoluce: Krotitelé sci-fi hmyzu

altFilm Evoluce se od svého vzniku v roce 2001 těší stálé oblibě a nezestárnul dodnes. I na béčkové počítačové animaci totiž můžeme vidět, jak by se život vyvíjel, kdyby nešlo o náhodu, ale jakýsi akcelerovaný záměr.

...